محققان هندی: کروناویروس روی سطوح می ماند

به گزارش مجله پیوند، محققان موسسه فناوری هند بمبئی اخیرا اظهار نموده اند ذرات حاوی ویروس کرونا که بر روی یک سطح فرود می آیند با تبدیل شدن به یک ساختار میکروسکوپی شبه پنکیک حتی پس از تبخیر قطرات نیز تا چند روز روی سطوح می مانند که این موضوع سطوح را عفونی می سازد.

محققان هندی: کروناویروس روی سطوح می ماند

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور دهلی ما را تجربه کنید.

به گزارش خبرنگاران از ایسنا، با انجام این فرایند بیش از 99.9 درصد قطرات مایع در عرض چند دقیقه از بین می رود، اما ویروس در یک ساختار محافظی که از آن مایع به جامانده، زنده می ماند. نیروهای ریز این ساختار که ضخامت آن تنها چند نانومتر است را حفظ نموده و آن را به سطوح می چسبانند و فرایند تبخیر را کند می نمایند.

این ساختار بسته به ماده ای که روی آن قرار گرفته، در زمان های مختلف کاملاً تبخیر می گردد. به طور مثال تبخیر قطره بزرگی روی فولاد ضد زنگ و مس به ترتیب 24 و 16 ساعت طول می کشد.

اما این ساختار بر روی پلی پروپیلن می تواند بیش از 150 ساعت زنده بماند. یک قطره کوچک از این ساختار (فقط یک دهم اندازه کل ساختار) روی شیشه بیش از 80 ساعت دوام می آورد.

این ارقام براساس آزمایشات صورت گرفته در شرایط آزمایشگاهی به دست آمده و در دنیای واقعی که جریان گرما و هوا متغیر است، عواملی که تبخیر را تقویت می نمایند، کمتر هستند.

راجنش بهارواج، و آمیت آگراوال، استادان مؤسسه فناوری بمبئی هند که در حوزه مدل سازی رایانه و فیزیک تخصص دارند از دانش خود استفاده کردند تا درک نمایند که چگونه قطرات ویروس کرونا می توانند بیماری را گسترش دهند.

آنها قبلاً دریافته بودند که استفاده از ماسک، اندازه ابرهای کروناویروس عفونی ایجاد شده در اثر سرفه را تا 23 برابر کاهش می دهد.

در حالت ساختاری، ویروس کرونا می تواند چندین ساعت و حتی چند روز روی سطوح آبگریز بماند.

داده های حاصل از این مطالعه که در مجله Physics of Fluids منتشر شده، نشان داد که ضخامت ساختار به آرامی کاهش می یابد اما در تمام این مدت، مقدار ویروس کرونا در قطره ثابت است.

بهارواج گفت: چیزی که بیش از همه ما را تعجب زده کرد این موضوع بود که زمان خشک شدن این ساختار نانومتری چندین ساعت به طول می انجامد. این نشان می دهد که سطح کاملاً خشک نیست و ساختارنانومتری که به آرامی تبخیر می گردد، محیط مورد احتیاج برای زنده ماندن ویروس کرونا را فراهم می نماید.

محققان می گویند یافته های آنها نشان می دهد که ویروس می تواند به مدت طولانی زنده بماند و به همین دلیل بر لزوم تمیزکاری منظم و دقیق سطوح تأکید کردند.

آگراوال گفت: تمیز کردن سطوح مکرر لمس شده مانند دستگیره درها یا وسایل دستی و وسایل موجود در بیمارستان ها و سایر مناطق مستعد شیوع بیماری کاری مناسب است. ما همچنین توصیه می کنیم سطوح را گرم کنید، زیرا حتی اگر سطوح حتی در مدت کوتاه در معرض دمای بالا قرار گیرند این امر می تواند به تبخیر این ساختار نانومتریک و از بین بردن ویروس یاری کند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 11 آذر 1399 بروزرسانی: 11 آذر 1399 گردآورنده: lordlinks.ir شناسه مطلب: 743

به "محققان هندی: کروناویروس روی سطوح می ماند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "محققان هندی: کروناویروس روی سطوح می ماند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید