آلوده ترین نقطه ایران کجاست؟

به گزارش مجله پیوند، در روز آدینه (10 اسفندماه) شاخص آلودگی هوا در ایستگاه ریگان استان کرمان به بالاترین حد خود رسید.

آلوده ترین نقطه ایران کجاست؟

به گزارش خبرنگاران، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه ریگان به عدد 355 رسید تا در شرایط قهوه ای (خطرناک) آلودگی هوا قرار بگیرد. در استان کرمان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه فهرج نیز بر روی عدد 339 نهاده شد. نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM10 بود. PM10 متشکل از ذرات معلق کمتر از 10 میکرومتر (در حدود یک هفتم قطر یک تار موی انسان) هستند. این ذرات که یکی از آلاینده های معیار به شمار می رود، می تواند ناشی از احتراق سوخت دیزل، فرایند های مختلف صنعتی و نیروگاهی، اجاق چوبی و شومینه، فعالیت های کشاورزی و جنگلداری، گرد و غبار جاده و آتش سوزی جنگل ها باشد. غلظت این آلاینده با توسعه خشکسالی و وقوع توفان های گردوغبار، افزایش می یابد.

استمرار هوای ناسالم در 3 شهر جنوبی ایران

به گزارش همشهری آنلاین، در استان بوشهر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه مالی پارس - بیدخون به عدد 200 رسید تا در شرایط قرمز (ناسالم برای تمامی گروه های سنی) آلودگی هوا قرار بگیرد. بعلاوه شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های منطقه ویژه مالی پارس - پارس 1 (161) و منطقه ویژه مالی پارس - پارس 2 (140) چنین شرایطی داشت. نوع آلاینده در این ایستگاه ها SO2 بود. گوگرد دی اکسید (SO2)، گازی سمی است که عوارضی از جمله خس خس سینه، تنگی نفس و احساس فشار در قفسه سینه، کاهش توانایی عملکرد ریه و بروز علائم تنفسی، افزایش مسائل بیماران مبتلا به آسم، افزایش تحریک و التهاب در غشای مخاطی مانند چشم ها، بینی، گلو و ریه را در پی دارد.

در استان سیستان و بلوچستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه شبکه بهداشت و درمان شهرستان زهک به عدد 153 رسید تا در شرایط قرمز آلودگی هوا قرار بگیرد. در این استان بعلاوه شاخص آلودگی هوا در ایستگاه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل به عدد 150 و در ایستگاه مرکز خدمات سلامت شهید دستغیب به عدد 145 رسید تا در شرایط نارنجی(ناسالم برای گروه های حساس) آلودگی هوا قرار بگیرند.

در استان خراسان جنوبی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه مرکز بهداشت نهبندان بر روی عدد 130 نهاده شد. بعلاوه در استان خوزستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه رامهرمز به عدد 110 رسید. نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM2.5 (ذرات معلق) بود. ذرات PM2.5 که قطر آنها 2.5 میکرون یا کمتر (100 برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که می توانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ نمایند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیت های هستند که در آنها سوخت های فسیلی مانند نفت، گاز و زغال سنگ سوزانده می شوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه ها و مانند اینها و بعلاوه سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ها. میزان ذرات PM2.5 در هوا بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا به طور میانگین در 24 ساعت میزان گیری می گردد.

منبع: دنیای سفر
انتشار: 11 اسفند 1403 بروزرسانی: 11 اسفند 1403 گردآورنده: lordlinks.ir شناسه مطلب: 1862

به "آلوده ترین نقطه ایران کجاست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آلوده ترین نقطه ایران کجاست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید