هشت خاصیت انگور؛ از سلامتی مغز تا استخوان
به گزارش مجله پیوند، انگور حاوی مواد مغذی گیاهی برای حفظ سلامت قلب از جمله پلی فنول ها و اسید فنولیک است.
به گزارش care 2، بسیاری از تمدن های باستانی فواید سلامتی انگور و میوه آن را شناخته اند؛ از پیشگیری از شیوع بیماری های قلبی گرفته تا جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2، می توان به خواص دارویی میوه انگور اشاره نمود.
تقریبا 151 گرم انگور که معادل یک فنجان است، صفر درصد چربی و 27 گرم کربوهیدرات و قند دارد ضمن این که 5 درصد از احتیاج روزانه به فیبر و 27 درصد از احتیاج روزانه به ویتامین ث را فراهم می نماید. انگور بعلاوه حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است.
نکته مهم در رابطه با این میوه این است که منبع غنی از پلی فنول ها و اسید های فنولیک محسوب می گردد. آنتوسیانین یک نوع فرعی از پلی فنول و مسئول رنگ قرمز، آبی، بنفش، سیاه یا سفید انگور است. یکی دیگر از پلی فنول های انگور، رسوراترول است که با بهبود سلامت قلب ارتباط دارد.
از دست دادن وزن: تحقیقات محققان دانشگاه جورجیا نشان داده که رسوراترول موجودو در انگور به طور قابل توجهی به کوشش های شما برای کاهش وزن یاری می نماید. رسوراترول به اندازه قابل توجهی توانایی سلول ها برای ذخیره چربی را کاهش داده و با سرعت بسیار زیادی سلول های چربی را تجزیه می نماید.
محافظت از سلامت قلب: پژوهش ها نشان داده که رسوراترول توانایی بهبود انقباض عروق خونی و بهبود جریان خون را دارد ضمن این که دیواره های رگ های خونی را تمیز نموده، قطر آن ها را بزرگتر می نماید و به این ترتیب فشار خون کاهش می یابد. این فرایند باعث افزایش اکسیژن رسانی به سلول های بدن نیز می گردد. مطالعات دیگر نشان داده که تنها مصرف 10 میلی گرم از مکمل رسوراترول در طول روز باعث کاهش قابل ملاحظه خطر ابتلا به حمله قلبی می گردد.
محافظت از سلامت مغز: مطالعات دانشمندان سوئیسی نیز نشان داده که رسوراترول محافظ سلامت مغز است. رسوراترول پلاکت های آسیب دیده مغزی و رادیکال های آزاد مرتبط با ابتلا به بیماری آلزایمر را خنثی می نماید. رسوراترول جریان خون به مغز را نیز افزایش داده و به بهبود پاسخ های ذهنی ما یاری می نماید.
محافظت از پوست در برابر سرطان: تحقیقات بعلاوه نشان می دهد که رسوراترول در برابر اشعه UVB از پوست محافظت می نماید و از این رو راهی است برای محافظت در برابر ابتلا به سرطان پوست.
پیشگیری از پوسیدگی دندان ها: بر اساس نتایج پژوهشی که در ژورنال تغذیه به چاپ رسید، انگور جلوی رشد و تکثیر باکتری های دهان را که باعث پوسیدگی دندان هستند می گیرد. این خاصیت ضد باکتریایی انگور به دلیل وجود اولئانولیک اسید و آلدئید اولئانولیک است که در پوست انگور ذخیره شده است.
کاهش چربی خون: یکی دیگر از خواص انگور کاهش چربی خون است. خوردن انگور به ویژه انگور های دانه دار و جویدن دانه ها، تاثیر خوبی در کاهش چربی خون دارد. انگور سرشار از فیبر های محلول در آب است و همان طور که می دانید فیبر های غذایی با کلسترول بد خون مقابله می نمایند. از این گذشته انگور حاوی پولی فنول های آنتی اکسیدانی نیز هست که باعث کاهش جذب کلسترول می گردد.
جلوگیری از آب مروارید: انگور و عصاره انگور سرشار از مواد آنتی اکسیدان، بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین است و همه این مواد در تقویت بینایی و سلامت چشم انسان و فرآیند بینایی نقش مهمی ایفا می نمایند. وجود این ترکیبات در انگور سبب می گردد که مصرف منظم انگور از بیماری های چشمی همانند آب مروارید و کاهش بینایی بر اثر افزایش سن جلوگیری نماید.
پیشگیری از پوکی استخوان: انگور منبع ریزمغذی هایی نظیر مس، آهن و منگنز است که همگی در تشکیل و قدرت استخوان ها نقش مهمی دارند. انگور سبز یا زرد دارای کاتچین است که در پیشگیری از پوکی استخوان نقش دارد.
منبع: فرارو