روایت راضیه تجار از کاری که 8 سال در دولت حسن روحانی بر زمین ماند
به گزارش مجله پیوند، توجه به انجمن های ادبی مسئله ای است که در هشت سال گذشته به آن توجه نشد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران، راضیه تجار، نویسنده و دبیرانجمن قلم ایران، درباره تصمیم معاونت فرهنگی وزارت ارشاد درباره اهمیت دادن به انجمن های ادبی و اعطای یارانه کتاب به انجمن هایی که فروشگاه آنلاین کتاب دارند اعلام کرد: اینکه یارانه به انجمن هایی تعلق بگیرد که کتابفروشی آنلاین دارند فکر و اندیشه جدیدی است. اگر بخشی حرکت نشر را به انجمن ها بسپارند بسیارمفید است به علت اینکه شاعران، نویسندگان و پژوهشگران اعضای انجمن های ادبی هستند بخشی از آثار این افراد و مولفانی که در کنار آن ها هستند در کتابفروشی های آنلاین انجمن های ادبی ارائه گردد، حرکت بسیارخوبی است. با این اقدام هم حرکت از سرچشمه افزایش می یابد هم عرضه قابل توجهی در این فروشگاه ها دیده می گردد.
وی ادامه داد: سال گذشته نمایشگاه آنلاین کتاب برگزار گردید و انجمن قلم هم کتاب هایش را در این نمایشگاه عرضه کرد. غیر از این فروش همیشگی در فروشگاه های آنلاین انجمن های ادبی وجود دارد. توجه به انجمن های ادبی مسئله ای است که در هشت سال گذشته به آن توجه نشد. پیش از دولت پیشین انجمن های ادبی فعال تر بودند. هم از نظر اقتصادی هم اعطای بن کتاب یا حضور در نمایشگاه ها مغفول ماندند. تمام آن ها را در خانه کتاب و ادبیات تجمیع کردند. باتوجه به انجمن های ادبی می توان آن ها را از این حالت بی خاصیتی بیرون آورد آن هم در صورتی که توان اقتصادی داشته باشند و تامین اقتصادی آن ها براساس ضابطه و قانون انجام گردد. در دولت قبلی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان انجمن های ادبی را در شهرستان ها شناسایی کرد و به صورت جزئی از آن ها حمایت شد، اما به اهداف بلندشان در این زمینه نرسیدند.
دبیرانجمن قلم ایران با اشاره به اینکه درصورت وجود بانک اطلاعاتی از انجمن های ادبی در سراسر کشور می توان از آن ها از نظر اقتصادی حمایت کرد اظهار کرد: موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران انجمن های ادبی را در سراسر کشور می شناسدو براساس قاعده و ضابطه از آن ها حمایت گردد. حمایت ها به گونه ای باشد که همه اهضاء را دربربگیرد. این مسئله هم به مقدار بودجه اختصاص یافته به انجمن ادبی بستگی دارد. یک انجمن ادبی 200 عضو دارد بنابر قاعذه از آن ها حمایت گردد. انجمن های ادبی می توانند در زمینه چاپ کتاب، خرید کتاب از مولفان، برپایی نمایشگاه ها برای عرضه و فروش آثار و راه اندازی جشنواره های کوچک ادبی از اعضایشان حمایت نمایند. می توان در زمینه حمایت از اعضای انجمن های ادبی زیاد برنامه ریزی کرد. شیوع بیماری کرونا در کشور به نویسنده لطمه زیادی زد هرچند در این بین ناشران هم حرف هایی در این باره می زنند و می گویند آن ها هم از این مسئله آسیب دیدند.
تجاز ابراز کرد: نویسنده یک حق التالیف سه میلیون تومانی بعد از سه سال دریافت می نماید. برای مواقعی شبیه شرایط شیوع کرونا در کشور پیش بینی گردد تا انجمن ها بتوانند از نویسندگان عضوشان که در این مدت آسیب دیدند حمایت کند این مسائل نباید مغفول بماند باید حمایت هایی باشد تا از آسیب های وارد شده به اعضای انجمن ها در زمان هایی مانند کرونا به طور اخص یا کامل حمایت گردد.
منبع: خبرگزاری دانشجو