غذاهای سنتی اصفهان؛ سفری به دنیای اصالت طعم ها

به گزارش مجله پیوند، اگر پا در مسیر مطالعه تاریخ شهر اصفهان بگذاریم، به سادگی متوجه خواهیم شد که با دنیایی پیچیده و پر از رمزوراز روبه رو شده ایم. تاریخ غذا ها و آشپزی شهر اصفهان نیز به همین مقدار پیچیدگی و قدمت دارد. شاید همه ما از بین تمام غذا های اصفهانی نام بریانی را بسیار شنیده باشیم اما جالب است بدانید غذاهای سنتی اصفهان به بریانی ختم نمی گردد. برای سفر به دنیای غذاهای خوش مزه اصفهان در این مقاله ما را همراهی کنید.

غذاهای سنتی اصفهان؛ سفری به دنیای اصالت طعم ها

بریانی

اگر اصفهان را نصف دنیا حساب کنیم، بریانی به تنهایی محبوب ترین غذای نیمی از دنیا محسوب می گردد! بریانی احتمالا برای مردم اصفهان حکم همبرگر محلی را دارد زیرا ظاهری مشابه همبرگر دارد. برای تهیه این غذای خوش مزه و محبوب به گوشت، پیاز، زعفران، کشک، روغن، نعناع، دارچین، فلفل، نمک، زردچوبه و البته ادویه اصفهانی احتیاج است.

برترین بریانی های اصفهان را می توانید در رستوران های زنجیره ای بریانی اعظم (چهار شعبه واقع در خیابان های دروازه دولت، مسجد سید، کمال اسماعیل و چهار باغ بالا)، سفره خانه جارچی باشی واقع در خیابان حکیم، رستوران نقش دنیا واقع در داخل بازار جنب مجد شیخ لطف الله، بریانی شاد خیابان طالقانی و بریانی ریحون اصفهانی بوستان ملت اصفهان پیدا کنید.

7. شوربای سبزی

شوربا هم یکی دیگر از غذا های سنتی اصفهان است که البته در سراسر ایران به روش های مختلفی پخته می گردد. تفاوت اصلی شوربای اصلی اصفهان با بیشتر شورباها در کوفته های کوچک گوشت چرخ نموده ای است که در این آش اصفهانی وجود دارد.

شوربای سبزی نیز یکی از در دسترس ترین غذاهای سنتی اصفهان است که در بیشتر سفره خانه های قدیمی سرو می گردد.

8. کباب زردک اصفهان

این کباب را باید به عنوان یکی از اصیل ترین غذاهای سنتی اصفهان بشناسیم. احتمالا تصور همه شما بعد از شنیدن نام کباب یک سری ویژگی های مشترک است که در همه کباب ها وجود دارد. بااین حال خوب است در جریان این مسئله قرار بگیرید که کباب زردک اصفهانی طعمی شیرین و ظاهری شبیه به کتلت معروف ایرانی دارد. زردک همان هویج معروف است با این تفاوت که در فصل زمستان برداشت می گردد. اگر تصمیم به پخت کباب زردک یا کباب مشتی گرفتید و نتوانستید زردک تهیه کنید کافی است هویج خام را جایگزین آن کنید.

کباب زردک اصفهانی غذایی نیست که در همه رستوران های اصفهانی پیدا گردد اما بعضی از کترینگ ها و رستوران های قدیمی اصفهان همچنان این غذا را طبخ می نمایند. برای مثال کترینگ درسا در مرکزیت اصفهان این غذا را به نحو احسن طبخ می نماید.

9. قیمه ریزه نخودچی

یکی از معدود غذاهای سنتی اصفهان که شهرتش به شهر اصفهان محدود می گردد، قیمه ریزه نام دارد. تشابه اصلی قیمه ریزه با قیمه معروف سفره های ایرانی در مایع رب و پیاز داغ به کاررفته در خورش است. در پخت قیمه ریزه از گوشت گردن یا سردست، آرد نخودچی، نعناع خشک، نمک و سایر ادویه ها استفاده می گردد.

برای چشیدن طعم قیمه ریزه نخودچی بهتر است به منطقه ها قدیمی تر و حوالی پایین شهر اصفهان سری بزنید زیرا امروزه بسیاری از جوانان اصفهانی نیز از وجود این غذا بی اطلاع اند!

  • تور اصفهان
  • هتل اصفهان
  • بلیط هواپیما اصفهان
  • بلیط اتوبوس اصفهان

10. یخنی لوبیا

یخنی لوبیا، گوشت لوبیا یا همان گوشدالوبیای معروف اصفهانی ها یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که بیشتر به خانواده حلیم ها شباهت دارد. در تهیه گوشدالوبیا، گوشت سردست یا دنده، لوبیا سفید، برنج، پیاز، سبزیجات تازه و معطر ازجمله جعفری، شنبلیله و تره و البته ادویه های مختلف نقش اصلی را ایفا می نمایند. این غذای حلیم مانند که به نظر با ذائقه بسیاری از گردشگران نیز جور درمی آید، در بیشتر سفره خانه های سنتی شهر اصفهان طبخ می گردد و حتی رستوران هایی در مرکز اصفهان نیز این غذای خوش طعم را با قیمت مناسب می فروشند.

11. یخمه ترش

در لیست غذاهای سنتی اصفهان ، یخمه ترش جزو آن دسته غذا های بسیار قدیمی محسوب می گردد که در خطر انقراض قرار گرفته است! این غذای پرزحمت با استفاده از گوشت گوسفندی، به، آلو، برگه زردآلو، برنج، شکر یا شیره خرما، زردچوبه و آب آماده می گردد.

یخمه ترش غذایی است که حتی به صورت آماده هم در بعضی فروشگاه های اصفهان به فروش می رسد اما اگر طالب یخمه ترش تازه هستید می توانید سفره خانه ها را در اولویت خود قرار دهید.

12. حلیم شیر

حلیم غذایی معمول در سر سفره ایرانیان است که معمولا در وعده صبحانه سرو می گردد. بااین حال همانطور که گفتیم به نظر می رسد این غذا بیش از هرجای ایران در سفره مردم خوش سلیقه اصفهان پیدا می گردد.

جدا از تمامی غذاهای حلیم گونه اصفهانی و البته حلیم بادمجان، مردم اصفهان یک حلیم سنتی ویژه شهر خودشان نیز می پزند که به آن حلیم شیر می گویند. اگر هوس امتحان کردن این حلیم خوش طعم به سرتان افتاد، کافی است تا فردا صبح زود از خواب بعضیزید و برای وعده صبحانه مهمان یکی از سفره خانه های سنتی اصفهان شوید.

به پلو

از دیگر غذاهای سنتی اصفهان که احتمالا به چشم بسیاری از ما عجیب می آید، همین به پلو است. این غذا که با به سرخ شده به همراه آلو، گوشت، زعفران و برنج آماده می گردد دستور پخت پیچیده ای ندارد اما قطعا با ذائقه همه افراد جور در نمی آید. البته تجربه نشان داده است که همه غذاهای اصفهانی حداقل ارزش یک بار امتحان کردن را دارند. اگر به اصفهان رفتید و به پلو به نظرتان مجذوب کننده آمد، برترین پیشنهاد ما برایتان این است که سری به کترینگ های مرکز اصفهان بزنید.

  • هتل عباسی اصفهان
  • هتل شیخ بهایی اصفهان
  • هتل پیروزی اصفهان
  • هتل کوثر اصفهان
  • هتل عالی قاپو اصفهان
  • هتل آسمان اصفهان

ماش و قمری ها!

پلو ماش و قمری و خوراک ماش و قمری دو غذای متفاوت از یک خانواده واحد به حساب می آیند. وجه مشترک اصلی این غذاهای خوش طعم و سنتی اصفهان ماش و کلم قمری است.

در تهیه پلو ماش و قمری از ماش، گوشت گوسفندی، پیاز، سبزی های پلویی و ادویه های متنوع در کنار برنج استفاده می نمایند.

خوراک ماش و قمری نیز مانند بسیاری از غذاهای محبوب اصفهانی حالتی حلیم گونه دارد. گویا مردم اصفهان از دیرباز به غذاهای حلیم مانند و البته کش آمدن غذا علاقه بسیار زیادی داشته اند! روش پخت این غذا نیز به سایر حلیم ها شباهت بسیاری دارد و علاوه بر تمامی مواد غذایی استفاده شده در پلو ماش و قمری، در این غذا به جای سبزی پلویی از سبزی هایی مانند تره، شنبلیله و جعفری استفاده می گردد.

ماش و قمری چه از نوع خوراک و چه از نوع پلو! به سادگی در رستوران ها پیدا نمی گردد، بنابراین اگر قصد جدی برای امتحان کردن این غذا دارید، بهتر است یا مهمان مردم خون گرم اصفهان شوید یا با کترینگ های اصفهان تماس بگیرید.

سخن پایانی درباره غذاهای سنتی اصفهان

غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته می گردد و می تواند دنیایی از مجذوب کنندهیت های توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد. آنچه اهمیت دارد، استفاده از ظرفیت های غذایی هر شهر به نحو احسن است. شهر اصفهان نیز با پیشینه غذایی بسیار طولانی و مشهور در کنار مجذوب کنندهیت های تاریخی، سیاسی، فرهنگی و هنری هرگز از استقبال گردشگران ملی و بین المللی بی نصیب نمانده و نخواهد ماند. پس هرگاه گذرتان به اصفهان افتاد، لذت چشیدن طعم غذاهای سنتی اصفهان را از خود دریغ نکنید.

منبع: علی بابا
انتشار: 24 مهر 1403 بروزرسانی: 24 مهر 1403 گردآورنده: lordlinks.ir شناسه مطلب: 1791

به "غذاهای سنتی اصفهان؛ سفری به دنیای اصالت طعم ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای سنتی اصفهان؛ سفری به دنیای اصالت طعم ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید