مدیرکل محیط زیست: بی خطرسازی پسماند عفونی در مراکز درمانی خصوصی هرمزگان انجام نمی گردد

به گزارش مجله پیوند، خبرنگاران/هرمزگان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان گفت: بهمن ماه سال جاری دو ایستگاه سنجش ریزگردها در سطح استان هرمزگان یکی در شهرستان بندر خمیر و دیگری در شهرستان جاسک به بهره برداری می رسد.

مدیرکل محیط زیست: بی خطرسازی پسماند عفونی در مراکز درمانی خصوصی هرمزگان انجام نمی گردد

حبیب مسیحی تازیانی در نشستی خبری که به مناسبت روز جهانی هوای پاک برگزار گردید، اظهار کرد: استان هرمزگان ازنظر تنوع گونه و تنوع زیست محیطی نسبت به استان های دیگر متفاوت است، ازاین رو باید کوشش بیشتری در حفظ تنوع های زیست محیطی آن صورت بگیرد.

وی افزود: استان هرمزگان درحال توسعه است و توسعه همیشه معضلاتی را به همراه دارد که شامل آلودگی هوا، آب وخاک نیز هست و باید با مدیریت شرایطی را فراهم کنیم تا تأثیر توسعه بر اکوسیستم ها و منابع مختلف زیست محیطی را کاهش دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان توضیح داد: روز ملی هوای پاک در دهه 70 رخ داد و هدف از نام گذاری این روز پاسداشت و اهمیت هوای سالم است تا بتوانیم با استفاده از قوانین و چارچوبی معین، محیطی آرام را ایجاد کنیم و تأثیر آن را در سایر زیست گاه ها و محیط ها افزایش دهیم.

مسیحی تازیانی با تأکید بر ضرورت قوانین آلودگی هوا، قانون هوای پاک و همچنین وضع آیین نامه ها از سوی هیئت دولت در این زمینه، عنوان نمود: توسعه از غرب تا شرق استان هرمزگان در حال اجرا است و هم اکنون نیز برنامه های کشوری جهت ایجاد توسعه در کنار خلیج فارس، دریای عمان و منطقه مکران به این استان سوق داده شده است تا بتوانند از منابعی استفاده گردد که کمترین عارضه را برای استان های کشور داشته باشد.

وی اعلام کرد: ایجاد صنایع با تجمع بالا در مرکز کشور موجب بروز مسائل عدیده و چالش های آبی و زیست محیطی بسیاری شد و با مطالعات و تحقیقات اجرا شده بنا شد جهت بروز کمترین آسیب های زیست محیطی، توسعه در کنار سواحل اتفاق بیفتد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان افزود: درحالی که جهان دارد به سمت استفاده از صنایع با کمترین عارضه زیست محیطی می رود، متأسفانه کشورهای درحال توسعه اولویت دوم خود را محیط زیست قرار داده اند و به همین سبب با چالش هایی روبرو شده اند و احتیاج است که صنایع چنین کشورهایی خودشان را اصلاح نمایند تا کمترین آسیب را به محیط زیست بزنند.

مسیحی تازیانی بیان نمود: از 143 واحد پایش شده آلودگی هوا، بیشتر واحدها استانداردهای لازم را دارا هستند و برای بعضی نیز اخطارهای لازم صادر شده است که در صورت عدم برطرف در لیست صنایع آلاینده قرار می گیرند.

وی اظهار کرد: در سال 97 تعداد 22 واحد صنعتی استان در لیست صنایع آلاینده بودند، بعضی از این صنایع شامل صنایع کوچک تازه تأسیس تا به امروز خود را بازسازی نموده اند و ممکن است امسال از لیست خارج شوند، آمار نهایی لیست صنایع آلاینده سال 98 در اسفندماه امسال ارائه می گردد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان افزود: مدیریت پسماند شهری، صنعتی و بیمارستانی در شهرهای استان در حال اجرا است، همه بیمارستان های دولتی و خصوصی استان مجهز به دستگاه هیدروکلاو یا اتوکلاو هستند و بی خطرسازی اولیه پسماند عفونی را انجام می دهند و زباله های خود را برای پایش ثانویه در اختیار شهرداری ها قرار می دهند.

مسیحی تازیانی توضیح داد: بعضی مراکز خصوصی شامل درمانگاه ها، مطب ها و آزمایشگاه ها هنوز مجهز به این دستگاه ها نیستند که در حال رایزنی با مرکز بهداشت برای مجهز کردن این مراکز هستیم.

وی عنوان نمود: بهمن ماه امسال دو ایستگاه سنجش ریزگردها در سطح استان هرمزگان یکی در شهرستان بندر خمیر و دیگری در شهرستان جاسک به بهره برداری می رسد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اعلام کرد: درمجموع چهار ایستگاه سنجش ریزگردها در استان وجود دارد که دو دستگاه دیگر آن در شهرستان بندرعباس مستقر هستند و این آمار با راه اندازی دو دستگاه پرتابل سنجش ذرات در دیگر شهرهای استان در سال 99 ظرفیت هرمزگان را به شش دستگاه می رساند.

مدیرکل سازمان محیط زیست استان هرمزگان افزود: با اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر اتفاقات منطقه ای و همچنین وزش بادهای شدید، دستگاه های پرتابل سنجش میزان ذرات آلودگی هوا را آنالیز می نمایند.

مسیحی تازیانی بیان نمود: تا سال 96 چنین ظرفیتی را در سطح استان نداشته ایم و اخیراً با مطالعاتی که از سوی سازمان محیط زیست انجام شد و همچنین با توجه به پتانسیل های ریزگردها و آثار ریزگردها در مناطق، اقدامات خوبی به عمل آمد.

وی اظهار کرد: پنج کانون بحرانی ریزگردی و 28 نقطه در دل این پنج کانون در استان هرمزگان مورد شناسایی قرار گرفته است که مناطق خور خوران و تالاب شور شیرین حد واسط شهرستان بندرعباس و میناب مناطق مستعد ریزگردی به شمار می فرایند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان افزود: یکی دیگر از مناطق تأثیرگذار ریزگردی در استان پ شهرستان جاسک است؛ مطالعات به وسیله تصاویر ماهواره ای و نمونه برداری در این منطقه اجرا شده است.

مسیحی تازیانی توضیح داد: در ایجاد پدیده های ریزگردی عوامل برون استانی نیز بی تأثیر نبوده اند و خشکیده شدن چند سال قبل تالاب جازموریان و تلفیق آن با کانون های بحرانی در شرق استان پدیده ریزگردها و آلودگی هوا را رقم زده بود.

وی عنوان نمود: با توجه به کلان شهر بودن شهرستان بندرعباس احتیاج به مدیریت ترافیک شهری دارد، مدیریت خیابان ها و استفاده از مسافربرهای جمعی احتیاج اصلی مرکز استان است و باید برای جلوگیری از ترافیک ها و کاهش آلودگی ها، برنامه ها در کوتاه ترین مدت تصمیم گیری و لحاظ گردد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اعلام کرد: ایجاد روگذرها به کاهش ترافیک در شهر بندرعباس یاری می نماید، افزایش و توسعه فضای سبز شهری از دیگر مطالبات این سازمان از شهرداری بندرعباس است.

مسیحی تازیانی افزود: طبق قانون هوای پاک تا 10 سال آینده سرانه فضای سبز شهرهایی که جمعیت ساکن در آن بیش از 50 هزار نفر هستند به ازای هر نفر 15 مترمربع معین شده است و در حال حاضر سرانه فضای سبز ساکنین در مرکز استان هرمزگان با توجه به جمعیت 500 هزارنفری موجود به ازای هر نفر شش و نیم مترمربع است.

وی بیان نمود: یکی از کانون های آلایندگی در غرب شهرستان بندرعباس واقع شده که متأسفانه خود کارکنان این منطقه، شهرک نشینان صنایع و روستاهای مجاور و حتی ساکنین شهر بندرعباس در معرض این گونه از آلایندگی ها قرارگرفته اند که در این رابطه سیاست های سازمان محیط زیست را ابلاغ نموده ایم و امیدواریم به گونه ای عمل گردد که بتوانیم شاهد کمترین آلودگی در مرکز استان باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اظهار کرد: توسعه در سواحل مکران را باید به فال نیک گرفت چراکه مزایای بسیاری را برای منطقه در پی خواهد داشت اما هر توسعه ای حداقل آلودگی هایی را نیز لحاظ خواهد نمود اما پلانی توسط سازمان محیط زیست در این منطقه طراحی شده که در صورت اجرایی شدن کمترین عارضه های زیست محیطی را خواهیم داشت.

مسیحی تازیانی افزود: در مورد مجوزهایی که توسط سازمان محیط زیست برای آب شیرین کن ها صادر شده، مدیریت باید در پساب خروجی لحاظ گردد که تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شده است؛ همچنین مسئله استحصال نمک و بردن عمق خروجی پساب آب شیرین کن ها از 8 متر به 11 متر برای کاهش عارضه های احتمالی و رسوب در کف دریا را پیگیری می کنیم.

وی توضیح داد: پساب تصفیه خانه بندرعباس برای ورود به دریا باید استانداردهای لازم را داشته باشد، برای جلوگیری از ورود به دریا نیز باید یوزرهایی تعریف شوند و استاندار هرمزگان در این زمینه در حال پیگیری است؛ تا بخشی از این پساب در بخش صنعت و کشاورزی استفاده گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 14 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: lordlinks.ir شناسه مطلب: 223

به "مدیرکل محیط زیست: بی خطرسازی پسماند عفونی در مراکز درمانی خصوصی هرمزگان انجام نمی گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مدیرکل محیط زیست: بی خطرسازی پسماند عفونی در مراکز درمانی خصوصی هرمزگان انجام نمی گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید