افشای سرقت علمی نماینده سراوان
به گزارش مجله پیوند، خبرنگاران | سرویس چهره ها - مقاله ای که اسم محمد باسط درازهی در آن به عنوان نویسنده دیده می شود مربوط به همایش یافته های نوین در هوافضا و علوم وابسته در سال 2014 است. مشابه این مقاله به یک مقاله کنفرانسی خارجی بر می شود که نویسندگان آن آلمانی هستند. این کنفرانس در سال 2008 و در ایتالیا برگزار شده است!
محمد باسط درازهی که چند روزی است با انتشار فیلم برخورد نامطلوبش با کارمند گمرک در کانون توجه عموم قرار گرفته و حتی انبوه همکارانش در مجلس شورای اسلامی را هم به نوعی درگیر این موضوع نموده، حالا می بایست بابت اتفاقات دیگری نیز جوابگوی افکار عمومی باشد؛ اتفاقاتی که نه در مجلس، که در دانشگاه محل خدمت وی رقم خورده است!
صحبت درباره شغل اصلی این نماینده مجلس است که با آن خود را به افکار عمومی معرفی نموده و توانسته با کسب آرای مورد احتیاج، به مجلس شورای اسلامی راه بیابد. شغلی که در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی این گونه درج شده است: استاد دانشگاه
استاد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سراوان که مدرک تحصیلی وی کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی عنوان شده است. شغلی که در معین کمیسیون مورد علاقه درازهی در مجلس نیز نقش به سزایی داشته و موجب شده وی دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گردد. دبیر کمیسیونی که ارباب رجوعانی، چون وزیر علوم دارد و مخاطبش، جامعه عظیم دانشگاهی کشور و هدفش، کاستن مسائل حوزه دانشگاه است.
مسائلی که از جمله آنها، تقلب علمی و شایع بودن آن در کشورمان است. تخلفی بسیار فراگیر که ظاهرا مبتلایان به آن را باید از شمارش خارج دانست، به ویژه زمانی که می بینیم دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم می تواند از جمله آن ها باشد؛ دبیری که استاد دانشگاه است و محمد باسط درازهی نام دارد!
موضوعی تعجب برانگیز و حتی شوک آور که حاصل کشف یکی از کاربران دنیای مجازی است که ظاهرا پرونده درگیری درازهی با یک کارمند و پس از آن، واکنش عجیب تر این نماینده به فیلم منتشر شده از آن، مجابش نموده کمی درباره پیشینه علمی این استاد دانشگاه تحقیق کند و در این راستا به کشف جالب توجهی نائل آمده است.
اما این کشف چیست؟ شاید بهتر باشد همه چیز را به روایت تصویر و مستند روایت کنیم. برای آغاز به این تصویر دقت کنید که در آن بخشی از مقاله ای آمده که در سال 2008 میلادی منتشر شده است و همان گونه که از عنوانش پیداست، درباره ناوبری پهپاد های کوچکی است که با نام هایی مانند کوآدکوپتر، با آن آشناییم:
اما این مقاله چه ارتباطی با محمدباسط درازهی، نماینده پررنگ شده مجلس در روز های اخیر دارد؟ پاسخ این سوال زمانی تعیین می گردد که بدانیم چند سال بعد از انتشار مقاله فوق، مقاله ای مشابه منتشر شده که نام دومین مولف آن، محمدباسط درازهی است. مقاله ای که قیاس دو تصویر نشان می دهد حتی چکیده آن هیچ تفاوتی ننموده است! ببینید:
نکته جالب توجه در مقایسه این دو تصویر، انتقال دیکته کامل چکیده مقاله فوق به مقاله دوم است تا جایی که می بینیم لغت های development و techniques که در مقاله نخست شکسته شده اند و با خط تیره [-]به سادگی قابل تشخیص هستند، در مقاله درازهی و همکاران با همان خط تیره درج شده اند! نکته ای که با توجه به تخصص این استاد دانشگاه یعنی زبان و ادبیات انگلیسی، به شدت جلب توجه می نماید!
اما آنچه جالب تر است، نه انتشار این مقاله، ارائه آن به چند همایش و کسب افتخار با آن، که حضور درازهی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی است. کمیسیونی که می بایست نقش پررنگی در زدودن فضای علمی کشورمان از تخلف ها و تقلب های رایج ایفا نماید، اما حالا با مساله ای روبرو شده که ظاهرا خود به آن مبتلاست. مساله ای که باید منتظر بمانیم و واکنش این کمیسیون به آن را در روز های پیش رو نظاره کنیم.
منبع: setare.com