در ماه رمضان دورِ این غذاها را خط بکشید

به گزارش مجله پیوند، تهران (پانا) - در ماه مبارک رمضان، سحری و افطار دو وعده غذایی بسیار مهم هستند که باید بعضی ملاحظات را در این دو وعده برای جلوگیری از بروز بعضی مسائل اعمال کنید.

در ماه رمضان دورِ این غذاها را خط بکشید

به گزارش نمناک، روزه داری در ماه رمضان موجب افزایش سلامت بدن می شود به شرط اینکه اصول خاص تغذیه در ماه رمضان را رعایت کنید و دورِ خوردن بعضی غذاها را در این ماه خط بکشید. ماه رمضان فرصت بسیار خوبی برای تغییر در سبک زندگی و ایجاد عادت های سالم است پس از این فرصت استفاده نمایید و عادات غذایی خود را تغییر دهید. در این بخش شما را با غذاهایی آشنا می کنیم که بهتر است در ماه رمضان مصرف نکنید یا کمتر مصرف کنید.

غذاهای حاوی قند زیاد

در سفره سحر و افطار بسیاری از مردم در ماه رمضان غذاهای شیرین مانند شله زرد و انواع شیرینی جات قرار گرفته است. خوردن غذاهای شیرین در وعده سحری سبب افت شدید قند خون و سبب تشنگی در طول روز می شود. روزه داران بهتر است به جای مصرف زولبیا و بامیه تا حد امکان از شیرینی های طبیعی مانند خرما استفاده کنند و شله زرد، حلوا، زولبیا و بامیه را همزمان با هم نخورند. مصرف زیاد مواد شیرین در این ماه باعث چاقی می شود.

غذاهای چرب و سنگین

در ماه رمضان باید از خوردن انواع آش ها چون آش رشته، غذاهای حجیم، سرخ نموده و پرچرب به شدت خودداری شود. خوردن خوراکی های چرب در وعده سحری باعث عطش و تشنگی زیاد طی روز می شود. اما اگر گاهی غذای چرب می خورید کافی است پس از آن (به ویژه در وعده افطار) کمی پودر رازیانه را با نبات در آب مخلوط کنید و بنوشید تا عوارض آن را کم کند و به گوارش بهتر خوراک یاری کند.

نوشیدنی های سرد

در ماه رمضان که روزه داران ساعات طولانی از خوردن و آشامیدن امتناع می کنند، بعد از افطار برای برطرف تشنگی زیاد افطار را با آب سرد یا نوشیدنی های سرد شروع می کنند. خوردن نوشیدنی سرد زمان افطار بسیار اشتباه است و توصیه می شود افطار را با نوشیدنی های گرم یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم شروع کنند. مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود. بعلاوه نوشیدن زیاد مایعات هنگام سحر، حجم معده را افزایش می دهد و امکان دارد فرد دچار رفلاکس معده شود.

نوشیدن چای

روزه داران بهتر است در این ماه چای کم رنگ بنوشند و از نوشیدن بیش از مقدار چای در وعده سحری اجتناب کنند زیرا چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن نیاز دارد، می شود. با مصرف ماءالشعیر طبیعی به جای آب و چای در سحر و ساعات پس از افطار، عوارض ناخواسته احتمالی را کاهش دهید.

برای تهیه این ماء الشعیر سنتی 50 گرم جوی پوست کنده سالم (نه پرک و نه نیمکوب) را با چهار لیوان آب (یک لیتر)، با حرارت ملایم، آهسته بجوشانید تا جوها کاملا پخته شوند. سپس این ترکیب سرد نشده را صاف کنید و در جای خنک قرار دهید تا سرد شود. از این چهار لیوان، بیش از سه لیوان آب جو به دست می آید که حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است.

تنقلات زیاد

مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر سبب می شود که معده پر شده و جایی برای خوردن غذای اصلی نماند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند که به هنگام سحر به علت پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند پس روزه داران عزیز باید از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند.

نمک و ادویه

یکی از نکات مهم در خصوص تغذیه در ماه رمضان توجه به عدم مصرف ادویه جات است پس از نمک و ادویه اضافی بپرهیزید زیرا خوردن غذاهای شور و تند در ماه رمضان سبب کم آب شدن بدن و تشنگی خواهد شد.

پرخوری

در ماه رمضان باید از پرخوری و در هم خوری بپرهیزید. پرخوری و در هم خوری سبب ایجاد مسائل گوارشی می شود. در ان ماه بهتر است غذای خود را آهسته میل کنید تا با شروع افطار دچار پرخوری نشوید. با آهسته غذا خوردن این فرصت را در اختیار مغز قرار می دهید تا پیغام سیر شدن را دریافت کند. 15 تا 20 دقیقه زمان می برد تا مغز پیغام سیر شدن را دریافت کند.

حذف سحری

در ماه رمضان بعضی از افراد آخر شب غذا خورده و برای خوردن وعده سحری بیدار نمی شوند اما توصیه می شود هرگز وعده سحر را حذف نکنید. سحری وعده ای است که تا افطار شما را سرپا نگه می دارد و از کند شدن سوخت و ساز بدن جلوگیری می نماید. خوردن یک وعده سحری کامل یاری می نماید بدن برای روزه داری آماده و با انرژی بماند. روزه بدون سحری سبب افت شدید قند خون و تحلیل عضلانی می شود که بسیار زیان آور است.

میوه های گرمسیری

در ماه رمضان و روزهای گرم سال از خوردن میوه های گرمسیری مانند موز و انبه (و کمتر آناناس) پرهیز کنید زیرا زیاده روی در خوردن آنها موجب افزایش غلظت خون می شود.

نوشیدنی های شور

بهتر است روزه داران در ایام ماه مبارک رمضان از نوشیدن نوشیدنی های شور مانند دوغ به سبب ایجاد تشنگی بپرهیزند. برترین نوشیدنی برای روزه داران آب است اما باید بیش از حد مصرف نشود.

نکات تغذیه ای که باید در ماه رمضان رعایت کنیم

در ماه مبارک رمضان از غذاهایی بهره ببرید که با مزاج شما متناسب است.

افطار خود را با غذاهای لطیف و سبک تر شروع کنید. خوردن کمی شله زرد، فرنی یا شیربرنج برای شروع افطار خوب است. اگر معده مرطوبی دارید روی آنها کمی دارچین و سیاه دانه بریزید.

هرگز قبل و بعد از غذا یا بین غذا آب ننوشید.

گلاب، هم برای تقویت معده و تقویت روح و قوا هنگام افطار بسیار مناسب است.

افرادی که گرمی و خشکی زیادی در معده دارند، در افطار سوپ جو همراه با آلوبخارا مصرف کنند.

گرم مزاجانی که دچار ریزش صفرا به معده هستند بهتر است بعد از افطار شربت سکنجبین ولرم مصرف کنند تا معده را از صفرا بشوید.

غذا باید براساس فصل و ماه انتخاب کنید و غذاهای خیلی سنگین مانند کله پاچه، حلیم، آبگوشت یا غذاهای خیلی گرم و خیلی شیرین یا تند را از برنامه غذایی این ماه تان حذف کنید.

در ماه رمضان غذاهای مولد صفرا نخورید.

هر مزاجی که دارید برای باز کردن روزه، از یک استکان آب گرم و یک عدد خرما بهره ببرید و دو تا سه لقمه غذا بخورید سپس شام را یک ساعت پس از افطار میل کنید.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 20 خرداد 1401 بروزرسانی: 20 خرداد 1401 گردآورنده: lordlinks.ir شناسه مطلب: 1514

به "در ماه رمضان دورِ این غذاها را خط بکشید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در ماه رمضان دورِ این غذاها را خط بکشید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید