طرز تهیه قیمه نثار
به گزارش مجله پیوند، قزوینی ها معمولا قیمه نثار را با گوشت گوسفند درست می نمایند و هنوز هم گاهی در مجالس عروسی، نذری روزهای عاشورا و تاسوعا و شب سال تحویل سرو می گردد
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی
گوشت گوسفند: 600 گرم
پیاز: 1 عدد عظیم
برنج: 4 پیمانه
رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده: 4 قاشق غذاخوری
پودر دارچین: 1 قاشق غذاخوری
پودر هل: 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته: 4 قاشق غذاخوری
خلال بادام: 4 قاشق غذاخوری
گلاب: 1 فنجان
روغن مایع: به مقدار لازم
زرشک: 5 قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق غذاخوری
کره: 50 گرم
آب: 4 پیمانه
خلال پوست پرتقال: 2 قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
ادویه مخصوص قیمه نثار: 1 قاشق چایخوری
این ادویه پلویی را برای سایر پلوها مثل عدس پلو هم می توانید بهره ببرید. بعد از آسیاب کردن تمام مواد، ترکیب ادویه را در یک ماهیتابه به مدت 1 دقیق روی شعله ملایم تفت دهید و بعد از این که سرد شد در یک شیشه در بسته در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
پودر گل سرخ: 4 قاشق غذاخوری
پودر دارچین: 1 قاشق غذاخوری
زیره سیاه: 1 قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل: 1 قاشق غذاخوری
هل سبز: 2 عدد
میخک: 2 عدد
جوز هندی: نصف یک عدد
طرز تهیه و دستور پخت:
1. برای درست کردن قیمه نثار قزوینی مجلسی ابتدا گوشت شسته شده و خشک شده را به صورت قیمه ای خرد کنید. خلال پسته و بادام را در یک فنجان گلاب خیس کنید. بهتر است قطعات گوشت قیمه نثار زیاد درشت نباشند. پیاز را به صورت نازک خلال کنید و پیاز داغ فراوان درست کنید. اگر فکر می کنید یک عدد پیاز دیگر ضروری است، یک پیاز متوسط دیگر اضافه کنید تا یک پیاز داغ پر و پیمان داشته باشید. بعد از این که پیازها سبک و کاراملی شدند، گوشت قیمه شده را اضافه کنید و خوب با پیاز تفت دهید. بعد از این که رنگ گوشت تغییر کرد و کمی تفت خورد، رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته گردد.
2. ادویه پلویی را به گوشت اضافه کنید و باز هم تفت دهید. گوشت باید روی شعله بسیار ملایم گاز تفت داده گردد تا ترد و آبدار باقی بماند. 4 پیمانه آب را به ترکیب گوشت و رب اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد. خورشی که برای قیمه نثار درست می کنید باید حسابی غلیظ و جا افتاده باشد.
3. در این فاصله برنج را طبق دستور تمام پلوها در آب جوش بپزید و آبکش کنید. سپس برنج را با زعفران دم نموده به مقدار دلخواه دم کنید. زمانی که برنج در حال دم کشیدن است خلال پوست پرتقال را آماده کنید. اگر می خواهید یک قیمه نثار به روش قزوینی های اصیل را داشته باشید حتما باید خلال پوست پرتقال داشته باشید. برای آماده کردن خلال پوست پرتقال ابتدا پوست پرتقال تازه را شسته و نازک خلال کنید. برای دریافت تلخی پوست پرتقال آن را مقداری در آب جوش قرار دهید تا چند جوش بزند و سپس آبکش کنید.
4. حالا نوبت تفت دادن زرشک است. در این مرحله زرشک های شسته شده را با 50 گرم کره و یک قاشق غذاخوری شکر کمی تفت دهید سپس خلال پوست پرتقال، خلال پسته و خلال بادام را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید. بعد از این که خلال ها به همراه زرشک کمی تفت خوردند به مقدار دلخواه زعفران آب نموده اضافه کنید و صبر کنید تا آب تمام مواد کشیده گردد سپس زیر شعله گاز را خاموش کنید.
5. زمانی که برنج دم کشید مقداری از برنج را از روی قابلمه بردارید و در یک بشقاب بریزید. برنج را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید، روی آن مقداری کره آب شده بریزید و مخلوط گوشت خورش قیمه نثار که حسابی غلیظ و جا افتاده شده را دقیقا وسط برنج بریزید. یک بشقاب برنج را که جدا نموده بودید با خلال ها و زرشک تفت داده شده مخلوط کنید و روی قیمه نثار قزوینی مجلسی را با آن تزیین کنید.
فوت و فن ها:
- بعضی در مرحله دم کردن برنج خورش قیمه نثار را لابه لای برنج می ریزند و با آن دم می نمایند.
- محتویات ادویه پلویی را می توانید با سلیقه خودتان کم و زیاد کنید.
- خلال پوست پرتقال را از یک شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید تا تلخی آن گرفته گردد.