علائم کمبود چربی در بدن، برای افزایش چربی بدن چه بخوریم؟
به گزارش مجله پیوند، خوردن چربی همواره مضر نیست و برعکس برای دسته ای از افراد توصیه می گردد چرا که گاهی کمبود مقدار این ماده غذایی در بدن شما اختلالات جدی ایجاد می نماید.
چربی می تواند در مواد مغذی زیادی از جمله بادام، ماهی سالمون، آووکادو، زیتون، گوشت قرمز، آجیل، پنیر و شکلات یافت گردد. چربی نه تنها طعم غذا را بهبود می بخشد، بلکه فواید زیادی نیز برای بدن دارد.
چربی ها به دو دسته خوب و بد تقسیم بندی می شوند: چربی های خوب مربوط به چربی حیوانی مثل چربی ماهی و گیاهانی مثل آووکادو، زیتون و... هستند که این چربی ها بیشتر شامل چربی های تک رشته ای اشباع نشده و یا غیر اشباع هستند.
چربی های بد چربی های سبزیجاتی مثل سویا، بادام زمینی، ذرت، دانه آفتابگردان و یا روغن کانولا است. حال زمانی که کربوهیدرات کمی مصرف کنید، می توانید 60 درصد بیشتر از فواید چربی های سالم و خوب بهره مند شوید.
گاهی اوقات فعل و انفعالاتی در بدن رخ می دهد که باعث می گردد احساس گرسنگی زیادی کنید، این احساس به معنای کمبود چربی در بدن است که نشانه های آن را در این قسمت تحت عنوان علائم کمبود چربی بدن بیان می کنیم.
یکی از مهمترین فواید چربی این است که ما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد. بدن کربن و پروتئین را به سرعت مصرف می نماید، از طرفی چربی هضم غذا را آرام می نماید و کالری مورد احتیاج را فراهم خواهد نمود.
نشانه ها و علائم کمبود چربی در بدن
اگر سریعا بعد از خوردن یک وعده غذایی احساس گرسنگی شدیدی می کنید:
در این شرایط باید کمی منبع چربی به غذای خود اضافه کنید مثل تخم مرغ پخته سفت (مخصوصا زرده تخم مرغ)، کمی میوه، گندم و ....
اگر سریعا احساس خستگی می کنید
بدن شما برای کار کردن و فعالیت جسمی و فکری احتیاج به سوخت دارد. کمبود چربی در بدن باعث کمبود کالری می گردد. چربی در هر گرم، 9 واحد کالری دارد که مهمتر از کربن و پروتئین است که در هر گرم خود، 4 کالری دارند. کم بودن چربی در بدن می تواند باعث محدود کردن کلی کالری گردد. در نتیجه احساس خستگی بیش از حد می کنید.
مفصل درد دارید
اسید چرب امگا 3 موجود در سالمون، گردو، تن ماهی، تخم کتان و... باعث می گردد که ساختار سلول های شما از سر تا انگشت پا قوی و محکم گردد. کمبود امگا 3 و چربی کلی بدن باعث کمبود انعطاف مفصل ها می گردد و التهابات مفصلی را افزایش می دهد، مخصوصا برای افرادی که فعالیت بسیار زیادی دارند.
زیاد سرما می خورید
عطسه یا زکام ممکن است به کمبود ماده ای در بدن اشاره داشته باشد که چیزی بیشتر از یک حساسیت فصلی است. اسید چرب امگا 3 با التهاب و سلامت سیستم ایمنی ارتباط زیادی دارند. کمبود چربی در بدن و کمبود امگا3 باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بیش از حد معمول می گردد، در نتیجه بیش از همواره سرما می خورید و یا به عفونت های تنفسی دچار خواهید شد.
پوستتان خشک و پوسته پوسته می گردد
اگر چربی و روغن زیادی را وارد بدنتان نکنید، بدنتان نمی تواند صافی و نرمی پوستتان را تضمین کند. یکی از بزرگ ترین نشانه هایی که به شما می گوید چربی کافی دریافت نمی کنید، پوست خشک و دارای شوره است که سرعت پیر شدن ظاهری را بالا می برد. چربی بعلاوه به بدن شما یاری می نماید تا بتوانید ویتامین های محلول در آن را جذب کنید و بتوانید داشتن پوستی درخشان را تجربه کنید.
از نظر فکری تضعیف می شوید
دنبال کردن رژیم های مدیترانه ای مثل چربی های سالم ماهی و زیتون باعث می گردد که خطر مسائل فکری کم گردد. مصرف امگا 3 می تواند در مدت کوتاهی فکر شما را قوی تر کند.
اسید چرب امگا 3 نقش مهمی را در فعالیت و ساختار مغز دارد و یکپارچگی سلول های مغزی را حفظ می نماید. چربی های غیر اشباع نقش محافظت کننده دارند، زیرا منبع امگا 3 و امگا 6 هستند و در نقش دفاعی در برابر افت ادراک و حتی زوال عقل دارند.
اگر انرژی کافی دریافت نکنید از نظر فکری خسته بوده و به سختی می توانید تمرکز خود را حفظ کنید، زیرا مقدار چربی موجود در بدن شما کمتر از حد طبیعی است. تحقیقات نشان می دهد که چربی امگا 3 با شرایط کلی روحیه شما مرتبط است.
کمبود ویتامین های محلول در چربی
یکی از موارد نادر، کمبود شدید ویتامین های محلول در چربی است که معمولاً در کشور های پیشرفته دیده نمی گردد. در افرادی دچار سوء تغذیه و یا افرادی که مصرف غذایی محدودی دارند، کمبود ویتامین های محلول در چربی همراه با بسیاری از کمبود های دیگر دیده می گردد.
همواره احساس سرما می کنید
به طور کلی داشتن کمبود وزن ممکن است موجب پایین نگه داشتن دمای بدن گردد. اگر در رژیم غذایی خود به میزان کافی، چربی سالم وجود نداشته باشد، می تواند منجر به عدم تنظیم دما در بدن شما گردد و در نتیجه همواره احساس سرما کنید. کم کاری تیروئید و یا گردش خون ضعیف از دلایل دیگر احساس سرما در بدن است. بهتر است برای آنالیز بیشتر به پزشک مراجعه کنید.
افزایش تری گلیسرید و کاهش HDL
رژیم های غذایی کم چرب، یعنی کمتر از 20 درصد کالری، ممکن است با ریسک افزایش تری گلیسرید و کاهش HDL همراه باشند. بعلاوه مصرف زیاد کربوهیدرات ها به جای چربی های سالم خوراکی نیز می تواند منجر به بالا رفتن تری گلیسرید و پایین بودن HDL گردد.
در گذشته برای کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی و چاقی، چربی کمتر و کربوهیدرات بیشتر توصیه می شد، اما در علم پزشکی نوین گفته می گردد که باید به جای جایگزین کردن چربی با کربوهیدرات، از چربی های غیراشباع به عنوان جایگزین چربی های اشباع استفاده گردد.
مصرف 35 درصد از کالری به وسیله چربی ها ایده آل است، اما مشروط بر این که چربی های دریافتی از منابع سالمی، چون روغن زیتون، مغزها، دانه ها و آووکادو تهیه شده باشند.
منبع: ایسکانیوز
منبع: فرارو