ماهی کنجدی ، یک رسپی عالی برای افرادی که بوی ماهی را دوست ندارند
به گزارش مجله پیوند، ماهی کنجدی یکی از خوشمزه ترین است. این غذای خوشمزه علاوه بر دوستداران غذاهای دریایی حتی می تواند نظر افرادی را به خودش جلب کند که علاقه چندانی به گوشت ماهی ندارند. شما می توانید ماهی کنجدی را با انواع فیله ماهی مانند سالمون، قزل آلای صورتی، سی بس یا حتی با ماهی شیر درست کنید. اگر شما هم از هواداران غذاهای دریایی هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه ماهی کنجدی به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه ماهی کنجدی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
فیله ماهی تازه یا ماهی منجمد (ماهی دلخواه) | 4 تکه بزرگ |
تخم مرغ | 2 عدد |
سرکه | 3 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 3 قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | 2 قاشق غذاخوری |
آرد گندم | 1 قاشق غذاخوری |
آرد ذرت | 1 قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | 1 قاشق غذاخوری |
کنجد | 3 قاشق غذاخوری |
زعفران | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
پودر سیر، پودر پیاز و پاپریکا | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
برنج، نان و سس | برای سرو ماهی کنجد |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 70 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه ماهی کنجدی: 15 دقیقه
مقدار کالری موجود در هر 100 گرم ماهی کنجدی سرخ شده با پوشش سوخاری: حدود 132 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه ماهی کنجدی در تابه
طرز تهیه ماهی کنجدی تا حدود زیادی شبیه است و با استفاده از فیله انواع ماهی هم به صورت سوخاری و هم به صورت ساده در تابه، فر یا هواپز قابل انجام است.
مرحله اول: مواد اولیه ماهی کنجدی را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه ماهی کنجدی بدون فر، فیله های ماهی را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها کاملا خارج گردد. اگر فیله ماهی بر حسب اتفاق دارای استخوان یا پوست بود، ضروری است پوست ماهی و استخوان ها را جدا کنید.
اگر ماهی تازه ندارید از فیله ماهی منجمد بهره ببرید. در این صورت صبر کنید تا یخ فیله ماهی باز گردد. یک عدد لیموترش را هم بشویید و آب آن را بگیرید و کنار بگذارید.
برای خرید انواع ماهی تازه یا فیله ماهی منجمد می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: فیله های ماهی را طعم دار کنید
در این مرحله از طرز تهیه ماهی با رویه کنجدی، فیله ها را در ظرف مناسبی بگذارید. سپس، آبلیموی تازه، سرکه، نمک، فلفل سیاه، پودر پیاز، پودر سیر و پودر پاپریکا را به علاوه یکی دو قاشق زعفران دم نموده روی ماهی ها بریزید.
فیله ها را با دست ماساژ دهید تا همه قسمت های آن ها کاملا به این مواد آغشته گردد و ماهی مزه دار گردد. سپس، درب این ظرف را ببندید یا با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در یخچال بگذارید. در این مدت، ماهی ها کاملا استراحت می نمایند و طعم ادویه ها و باقی مواد حسابی به خوردشان می رود. سایر را بلد هستید؟
برای خرید زعفران، سرکه، نمک، فلفل سیاه، پودر پیاز، پودر سیر و پودر پاپریکا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: آردها، نشاسته و کنجد را ترکیب کنید
حالا، آرد گندم، آرد ذرت، نشاسته ذرت و پودر سوخاری را در ظرف مناسبی (ترجیحا مسطح با عمق کم) بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید. کنجد را نیز به این ترکیب اضافه کنید. این مواد خشک را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.
برای خرید کنجد، آرد گندم، آرد ذرت، نشاسته ذرت و پودر سوخاری می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: ادویه ها را اضافه کنید
اگر از پودر سوخاری اسپایسی و ادویه دار استفاده می کنید، احتیاجی نیست ادویه خاصی را به ترکیب آردی و کنجدی اضافه کنید. در غیر این صورت، بد نیست مقدار کمی پودر سیر، پودر پیاز، فلفل سیاه و پودر پاپریکا را نیز در این مخلوط بریزید و هم بزنید.
دقت کنید، با توجه به این که قبلا ماهی را با این ادویه ها طعم دار کردید، کافی است مقدار بسیار کمی از این ادویه ها را اضافه کنید تا طعم ادویه غالب نگردد.
مرحله پنجم: تخم مرغ ها را هم بزنید
در این مرحله از طرز تهیه فیله ماهی با کنجد، تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی بشکنید و حسابی هم بزنید تا زرده و سفیده آن ها کاملا با یکدیگر ترکیب شده و از حالت لختگی خارج شوند.
برای خرید تخم مرغ می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: قطعات ماهی را در تخم مرغ بغلتانید
حالا، قطعات ماهی مزه دار شده را از یخچال بیرون بیاورید و در تخم مرغ زده شده بغلتانید تا همه قسمت های ماهی به تخم مرغ آغشته گردد. در این فاصله، مقدار کافی روغن را در تابه نچسب و عمیقی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد.
برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: ماهی های تخم مرغی را در آرد بغلتانید
در این مرحله نوبت به آغشته کردن سطح ماهی به ترکیب آردی و کنجدی می رسد. بنابراین، قطعات ماهی آغشته به تخم مرغ را در ترکیب آرد کنجدی بغلتانید. برای آن که سطح ماهی شما کاملا به این مواد آغشته گردد، می توانید ماهی آغشته به آرد را دوباره در تخم مرغ و سپس در ترکیب آردی بغلتانید (یعنی در صورت تمایل، می توانید این روند را دو مرتبه تکرار کنید).
مرحله هشتم: ماهی کنجدی را سرخ کنید
تا الان، مطمئنا روغن شما حسابی داغ شده است. بنابراین، قطعات ماهی آغشته به آرد و کنجد را در روغن داغ بگذارید و هر طرف فیله ها را به مدت 3 الی 4 دقیقه سرخ کنید.
مرحله نهم: روغن اضافی ماهی را بگیرید
پس از گذشت این مدت و سرخ شدن قطعات ماهی، هر یک از فیله های کنجدی سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی خود را از دست بدهند.
توجه داشته باشید، لایه آردی اطراف ماهی ها روغن زیادی را جذب می نمایند. بنابراین، انجام این مرحله برای رفع کردن بخش قابل توجهی از این روغن مازاد الزامی است.
مرحله آخر: ماهی کنجدی را سرو کنید
بعد از دنبال کردن مراحل طرز تهیه ماهی کنجدی خوشمزه، وقت آن است که ماهی ها را در ظرف سرو بگذارید و با انواع سبزیجات تازه تزیین کنید.
شما به دلخواه می توانید ماهی کنجدی را با نان، یا یا به تنهایی با انواع سس مثل سرو کنید.
سس، نان و برنج را به روش های حضوری و اینترنتی می توانید از فروشگاه های تهیه کنید.
طرز تهیه ماهی کنجدی به روش های دیگر
روش تهیه ماهی کنجدی در هواپز (ایر فرایر)
برای تهیه ماهی کنجدی در ایر فرایر، کافی است همه مراحل بالا را عینا دنبال کنید. سپس، هواپز را روشن نموده و روی دمای 190 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. قطعات ماهی آغشته به مواد را برای 12 دقیقه در این دستگاه بگذارید تا کاملا برشته و مغزپخت شوند. بهتر است در طول مدت پخت، فیله های ماهی را یک بار پشت و رو کنید.
روش تهیه ماهی کنجدی در فر
در صورت تمایل، می توانید ماهی کنجدی را به جای تابه در فر درست کنید. در این صورت، باید فر را از قبل به مدت 15 دقیقه روشن نموده و روی دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
سپس، فیله های طعم دار شده و آغشته به مواد را برای 20 الی 30 دقیقه در طبقه میانی فر بگذارید تا کاملا مغزپخت شده و سطح آن ها طلایی گردد. اگر از فر برقی استفاده می کنید، ضروری است دمای فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
نکات مهم در طرز تهیه ماهی کنجدی
- در صورت تمایل، برای تهیه ماهی کنجدی به جای آرد سفید می توانید از آرد نخودچی، آرد بادام، آرد برنج یا آرد سیاه بهره ببرید.
- در صورت تمایل، به جای پودر سوخاری آماده می توانید از پودر سوخاری خانگی بهره ببرید. برای این منظور، کافی است مقداری خمیر داخل نان باگت را خشک نموده و آسیاب کنید.
- در صورت تمایل، می توانید ماهی کنجدی را بدون استفاده از انواع آرد، نشاسته، تخم مرغ و پودر سوخاری درست کنید.
- در صورت تمایل، می توانید مقداری مغز گردو را آسیاب نموده و به ترکیب آرد و کنجد اضافی کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن ماهی کنجدی
چرا ماهی کنجدی را سوخاری می کنیم؟
با این روش، ماهی کنجدی شما بسیار خوشمزه می گردد و بوی زهم آن هم کاملا از بین می رود. ضمناً، لایه سوخاری با قدرت بیشتری می تواند دانه های کنجد را در خودش نگه دارد.
چرا ماهی کنجدی سوخاری ترد نمی گردد؟
برای آن که ماهی کنجدی سوخاری ترد گردد، ضروری است آن را با حرارت میانه درست کنید. حرارت کم موجب نرم شدن بافت آردی تخم مرغی اطراف ماهی می گردد. حرارت زیاد هم لایه آردی را به سرعت می سوزاند.
روش درست کردن ماهی کنجدی ساده چیست؟
برای تهیه ماهی کنجدی ساده و بدون آرد و تخم مرغ، کافی است ماهی طعم دار شده را فقط در کنجد بغلتانید و روی حرارت میانه گاز در روغن سرخ کنید.
منبع: افق کوروش