مهمترین لوازم در طبیعت گردی و استفاده صحیح از آن
به گزارش مجله پیوند، لذت عجیبی که در طبیعت گردی هست، در هیچ سفری نیست. اما این نوع از مسافرت، هم شرایط و لوازم خاصی احتیاج داره و هم افرادی که به طبیعت گردی میرن باید استقامت بالایی داشته باشن. یکی از نکات خیلی مهم اینه که همواره در طبیعت بهترین استفاده رو از بهترین لوازم در طبیعت گردی داشته باشین. مثل زبل خان که همواره همه جا بود و ایده های نابی به سرش می زد. البته امیدوارم شانستون مثل زبل خان نباشه. شما هرچقدر هم که با خودتون وسیله های ضروری از بین مهمترین لوازم در طبیعت گردی به همراه داشته باشین، باز هم ممکنه اتفاقاتی بیفته که به لوازم بیشتری احتیاج داشته باشین. درضمن نمی تونین همه منزلتون رو در یک کوله کوچیک جا بدین و با خودتون حمل کنین، شما هرکول نیستین! اما در مطلب بهترین لوازم در طبیعت گردی ما به شما می گیم که بهترین لوازم در طبیعت گردی چه هستن و نبود بهترین لوازم در طبیعت گردی شما رو به دردسر می میزان و کل لذت سفر رو از شما می گیره. این مقاله هر چه بیشتر شما رو با مهمترین لوازم در طبیعت گردی آشنا می کنه.
طبیعت گردی یا پیک نیک؟؟
طبیعت گردی فقط گشت و گذار در جاهای بکر یا اماکن غیر قابل دسترسی نیست. حتی رفتن به یه پیک نیک چند ساعته همراه با خونواده به طبیعت اطراف شهر یا پارک های داخل شهر هم جز طبیعت گردی محسوب میشه. در واقع این انتخاب شماست که با توجه به شرایط زمانی، مالی و فیزیکی کدوم یکی رو انتخاب کنین. اما باید این نکته رو در بین برترین لوازم در طبیعت گردی در نظر داشته باشین که لوازم مورد احتیاج برای یه پیک نیک ساده با وسایل ضروری طبیعت گردی متفاوته. مطمئنا در یه پیک نیک کوتاه شما احتیاج به روشن کردن آتیش یا کمپ زدن ندارین. زیرانداز مناسب، پتوی مسافرتی، چاقوی کوچک و ظروف مسافرتی از وسایلی هستن که حتما باید در رفتن به سفر کوتاه همراه داشته باشین. بقیه مهمترین لوازم در طبیعت گردی زیبا و دیدنی غذاهایی که همراه می برین و مدت زمان موندنتون متفاوته.
ضروری ترین ها
بعضی از برترین لوازم در طبیعت گردی که باید در سفر به طبیعت همراه خودتون داشته باشین، بسیار ضروری هستن. طوری که اگه به همراه نداشته باشین، احتمال گم شدن شما زیاده و یا ممکنه براتون دردساز بشه.
1) قطب نما
حتی اگه GPS همراه خودتون دارین باز هم همراه داشتن یه قطب نما ضروریه. چون این وسیله در بین برترین لوازم در طبیعت گردی احتیاجی به باتری نداره و تحت هر شرایطی میشه ازش استفاده کرد. قطب نماها جون افراد زیادی رو نجات دادن.
2) محافظت کننده ها در برابر نور خورشید
مثل ضدآفتاب هایی با 15 درصد SPF، عینک آفتابی استاندارد و درصورت احتیاج پوشوندن دست و گردن.
3) لباس اضافی
به همراه داشتن تعداد زیادی لباس، مناسب نیست. اما اگه به منطقه ها سرد سفر می کنین حتما لباس گرم و به خصوص شال و کلاه، دستکش و جوراب اضافی در بین مهمترین لوازم در طبیعت گردی همراه داشته باشین.
4) جعبه یاری های اولیه
شامل ضد عفونی کننده ها، گاز استریل، باند، چسب زخم و بعضی داروهای ضروری.
5) وسیله ای برای روشن کردن آتش
اگه از فندک در بین برترین لوازم در طبیعت گردی استفاده می کنین، سوختش رو هم به اندازه کافی همراه خودتون داشته باشین. چون طبق قانون مورفی همواره اون چیزی که از نظر شما بدترینه می تونه اتفاق بیفته و سوخت فندکتون تموم بشه. در صورت استفاده از کبریت، بهتره از کبریت ضد آب استفاده کنین. دستگاه آتش زنه هم خیلی می تونه یاری کنه.
6) جعبه ابزار و ملزومات مورد احتیاج
لازم نیست با برداشتن آچار و انبردست های بزرگ، بار خودتون رو سنگین کنین. منظورمون این نیست که مثل یه مکانیک سیار همه ابزار فنی رو همراه داشته باشین. یه کیت کوچک ابزار یا یه چاقوی چندکاره هم می تونه کار شما رو راه بندازه.
7) غذای اضافی
به اندازه یه مهمونی بزرگ غذا برندارین. سعی نکنین منوی رستوران های لوکس رو مد نظر قرار بدین. در این نوع سفر بهتره از غذاهای دودی، میوه های خشک و آجیل استفاده کنین. دو نکته رو باید در هنگام برداشتن غذا رعایت کنین. اینکه انرژی زا باشه و در عین حال حجم زیادی نداشته باشه. مثلا بسته های کنجد آجیلی گزینه خوبی هستن.
8) آب اضافی
در خصوص آب هم باید مورد کم حجم بودن رو رعایت کنین. می تونین از بسته های تاشوی آب استفاده کنین. همراه داشتن فیلتر یا قرص تصفیه آب می تونه خیال شما رو از بابت تموم شدن ذخیره و استفاده از آب چشمه و نهر راحت کنه.
9) روشنایی
چراغ قوه های کوچیک و سبک پیشانی از بقیه چراغ قوه ها مناسب تر هستن. چون دستتون آزاده و می تونین در مواقع لزوم از دستتون برای حرکت یا هر کار دیگه ای استفاده کنین.
10) وسایل خواب
حتی اگه قصد شب مانی در جایی رو ندارین، بهتره دوراندیشی کنین و لوازم مورد احتیاج برای خواب مثل پتوی مسافرتی و کیسه خواب رو همراه خودتون داشته باشین.
آنچه بچه ها لازم دارند
سفر با بچه ها همواره شرایط خاصی داره و یکی از اون شرایط اینه که تعداد لوازم ضروری که باید همراه داشته باشین، بیشتر میشه. البته بهتره که بچه های زیر 10 سال رو با خودتون به طبیعت گردی با شرایط سخت نبرین. اما اگه جز اون دسته از والدینی هستین که ترجیح میدین فرزندتون از کودکی به شرایط سخت عادت کنه، بهتره لوازمی مثل یه سوت برای درخواست یاری، ساعت مچی کوچیک، نقشه ساده مناسب بچه ها و دوربین کوچیک در اختیار کودکتون قرار بدین.
سفر شما یک عمر طول نمی کشه!!
همراه داشتن لوازم اضافی در طبیعت گردی رو فراموش کنین. مثل سشوار که حتی در شرایط عادی هم جزو لوازم ضروری زندگی قرار نمی گیره. به همراه داشتن پول اضافه و اشیای قیمتی هیچ لزومی نداره. چون در طبیعت گردی به دردتون نمی خوره و حتی ممکنه گم بشه. اگه اهل کتاب خوندن هستین بهتره فقط یکی دو کتاب کم حجم همراه خودتون داشته باشین. در طبیعت به اندازه کافی جاذبه هست که شما رو به خودش مشغول کنه و کتاب جز مواقعی مثل دقایق پیش از خواب زیاد به کار نمیاد.
این توصیه ها را جدی بگیرید
اگه طبیعت گردی شما به کوهنوردی ختم میشه بهتره حتما لوازم حرفه ای مثل طناب، گیره و کفش مخصوص کوهنوردی به همراه داشته باشین. اما اگه قراره از کویر بگذرین، لباس هایی با الیاف طبیعی بردارین که کمتر عرق کنین. درکل برترین راه اینه که از قبل مسیر سفر خودتون رو مشخص کنین تا بتونین درمورد لوازم مناسب و ضروری تصمیم بگیرین. طوری که هم تمام احتیاجهای شما در طول سفر برآورده بشه و هم سنگین و دست و پاگیر نباشه. از کتاب های راهنمای قدیمی سفر استفاده نکنین وگرنه توی دردسر می افتین و اگه با محلی های منطقه برخورد کردین باهاشون مهربون و خوش رفتار باشین. در آخر بهتون پیشنهاد می کنیم که علاوه بر در نظر گرفتن رفاه و آسایش خودتون، طبیعت رو هم مد نظر قرار بدین و لوازمی مثل کیسه زباله و لوازم قابل بازیافت در طول سفر همراه خودتون داشته باشین.
منبع: همگردی