7 طرز تهیه سس انار رستورانی برای انواع غذا، سالاد، مرغ و گوشت
به گزارش مجله پیوند، سس انار یکی از چاشنی ها و طعم دهنده های خوشمزه پاییزی است که معمولا با تهیه می گردد و تفاوت آن با این است که سس انار، رقیق تر است و غلظت کمتری دارد. این برای روی سالاد، طعم دادن مرغ و گوشت و … استفاده می گردد. در این مقاله از در طرز تهیه سس انار رستورانی از سس انار ترکیه گرفته تا سس انار شمالی و سس انار اکبر جوجه به 7 روش متفاوت را به شما آموزش خواهیم داد.
1- طرز تهیه سس انار با آب انار
مواد لازم برای تهیه سس انار
انار: 1 کیلوگرم
شکر: به میزان دلخواه
مراحل طرز تهیه سس انار با آب انار
در این روش از طرز تهیه سس انار، باید بعد از دانه کردن انارها، آب آن را بگیرید و به ازای هر لیوان آب انار، حدود 2 قاشق غذاخوری شکر (یا به میزان دلخواه)، اضافه کنید. آب انار و شکر را بپزید تا کمی غلیظ گردد. برای ادامه مراحل تهیه، دستورالعمل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: انارها را آماده کنید
در اولین مرحله از روش تهیه سس انار خانگی خوشمزه و خوشرنگ، انارها را بشویید و به 4 قسمت قاچ کنید. دانه های انار را از پوست جدا کنید و در آبمیوه گیری، آب آنها را بگیرید. سپس به میزان دلخواه، شکر به آن اضافه کنید. آب انار و شکر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آغاز به جوشیدن کند.
مرحله دوم: سس انار را سرو کنید
بعد از اینکه آب انار آغاز به جوشیدن کرد، کف های سفید روی آن را بگیرید تا رنگ سس انار، شفاف گردد. سپس حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و درب ظرف را باز بگذارید تا آب اضافی آن بخار شده و حجم آن به 1/4 میزان اولیه برسد. حرارت را قطع کنید و اجازه دهید سس انار خنک گردد. این سس برای استفاده روی یا غذا، آماده است.
2- طرز تهیه سس انار با تمبر هندی
مواد لازم برای تهیه سس انار با تمر هندی
تمبرهندی: 1 بسته
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق مرباخوری
رب انار: 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
شکر و آبلیمو: به میزان دلخواه
نمک و ادویه های دلخواه: به میزان لازم
مراحل طرز تهیه سس انار با رب گوجه فرنگی و تمبر هندی
این روش از تهیه سس انار، نیازی به پختن ندارد و با ترکیب کردن مواد با هم، می توان یک سس انار ساده در کمترین زمان تهیه کرد. از این سس برای یا گرفتن می توانید بهره ببرید. برای درست کردن این سس کاربردی، مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: تمبر هندی را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه سس انار با تمبر هندی، تمبر هندی را در یک کاسه بریزید و به آن به میزان 1 و 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی، آب ولرم اضافه کنید. صبر کنید تا آب باعث حل شدن تمبر گردد. سپس با دست، هسته ها را از پوست تمبر جدا نموده و آن را از صافی رد کنید تا یکدست و یکنواخت گردد. به میزان یک لیوان از این عصاره را در یک قابلمه بریزید.
مرحله دوم: بقیه مواد را در عصاره تمبر حل کنید
رب انار را به عصاره تمبر هندی اضافه کنید و آن را هم بزنید تا رقیق گردد. سپس ، نمک و شکر را به مواد بیفزایید. بقیه مواد مثل آبلیمو و روغن زیتون را هم اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست گردد. سس را بچشید و به میزان دلخواه ادویه به آن بیفزایید. وقتی سس به طعم دلخواهتان رسید، آن را برای استفاده های مختلف، سرو کنید.
3- طرز تهیه سس انار با گردو و سیر
مواد لازم برای تهیه سس انار اکبر جوجه
رب انار: 6 قاشق غذاخوری
آب انار (یا آب): 1/4 لیوان دسته دار فرانسوی
سیر: 6 حبه
گردو: 6 عدد
روغن زیتون: 1/2 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده غلیظ: 1 قاشق چای خوری
نمک: 1/2 قاشق چای خوری
طرز تهیه سس انار با سیر و گردو
برای درست کردن سس انار اکبر جوجه و سالادی به این روش، گردوها را پوست بگیرید و مغز آنها را رنده کنید یا در مخلوطکن پوره کنید. سیرها را پوست بگیرید و رنده کنید. سیر و را در یک تابه، با مقداری روغن تفت دهید.
سپس رب انار، آب انار، زعفران دم نموده و نمک را اضافه کنید. همه مواد را روی حرارت به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید. سس که کمی غلیظ شد و جا افتاد، آن را سرو کنید. این سس را برای سرو کنار اکبر جوجه، روی سالاد یا و مرغ و طعم دار کردن گوشت بهره ببرید.
4- طرز تهیه سس انار با سرکه و سس سویا
مواد لازم برای تهیه سس انار
آب انار: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
سرکه سیب: 2 قاشق غذاخوری
سس سویا: 2 قاشق غذاخوری
سیر: 1 حبه
نشاسته ذرت: 1 قاشق مرباخوری
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس انار با سرکه سیب
برای طرز تهیه این سس سالاد انار، را پوست بگیرید و رنده کنید. در یک تابه سیر رنده شده را با روغن کمی تفت دهید تا عطر آن خارج گردد. سپس سس سویا و سرکه سیب را به آن اضافه کنید.
نشاسته را در آب انار حل کنید و به تابه بیفزایید. مواد را روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ گردد. به سس، نمک، شکر یا طعم دهنده های دلخواه بزنید و بعد از سرد شدن، آن را سرو کنید.
5- طرز تهیه سس انار با سس خردل و رب انار
مواد لازم برای تهیه سس انار رستورانی
رب انار رقیق شده یا آب انار: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
سس خردل:1 قاشق چای خوری
سرکه سفید: 1 قاشق غذاخوری
عسل: 2 قاشق چای خوری
گشنیز خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: نوک قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس انار سالادی با سس خردل
برای تهیه این سس انار راحت و سریع با، همه مواد را در یک کاسه بریزید و با چنگال یا همزن دستی یا در مخلوط کن بزنید تا کاملا یکدست گردد. این سس را برای روی مرغ یا سالاد بهره ببرید.
6- طرز تهیه سس انار با آب مرغ
مواد لازم برای تهیه سس انار شمالی برای مرغ
آب انار: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
انار دانه شده: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
نشاسته ذرت: 2 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: 1/4 قاشق چای خوری
آبلیمو: 1/4 قاشق غذاخوری
آب مرغ: 1/3 لیوان دسته دار فرانسوی
کره: 15 گرم
نمک: به میزان لازم
طرز تهیه سس انار با نشاسته و آب مرغ
در این روش از تهیه سس انار برای مرغ که به سس انار ترکیه هم مشهور است، در یک تابه کره را بیندازید و روی حرارت بگذارید. سپس آب مرغ را اضافه کنید. آب انار و نشاسته را با هم حل کنید و به تابه بیفزایید. فلفل سیاه، آبلیمو و نمک را هم اضافه کنید و صبر کنید تا سس بجوشد و غلیظ گردد.
در آخر دانه های انار را اضافه کنید و 1 یا 2 دقیقه بعد سس را از روی حرارت بردارید. وقتی سس از دما افتاد، آن را سرو کنید.
7- طرز تهیه سس انار با رب انار و آب انار
مواد لازم برای سس انار
رب انار: 2 قاشق غذاخوری
آب انار: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
آبلیمو: 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل: به میزان دلخواه
طرز تهیه سس انار با آب انار و رب انار
برای تهیه این سس ساده انار اکبر جوجه، رب انار را در آب انار بریزید و هم بزنید تا رقیق گردد. سپس آبلیمو، نمک و فلفل را هم به آن اضافه کنید. این سس را برای روی سالاد و انواع غذا بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه اکبر جوجه به روش رستورانی
فوت و فن های طرز تهیه سس انار
*میزان اضافه کردن شکر یا انواع شیرین کننده ها، به سلیقه شما و به میزان ترش یا شیرین بودن اناری که برای تهیه سس استفاده می کنید، دارد و کاملا اختیاری است.
*اگر می خواهید طعم سس انار، ترش باشد، به آن می توانید کمی آبلیمو یا سرکه اضافه کنید. اگر همزمان کمی شکر هم اضافه کنید، از تیزی سس کم می نماید.
*گرفتن کف های روی آب انار در حال جوشیدن، باعث می گردد که رنگ سس انار درنهایت شفاف و خوشرنگ گردد.
*در هنگام جوشیدن آب انار، درب قابلمه را باز بگذارید تا رنگ سس انار، تیره نگردد.
*به عنوان شیرین کننده، به جای شکر می توانید از هم بهره ببرید.
*سس انار را در بطری های تمیز شیشه ای در بسته و در یخچال، به مدت چند ماه می توانید نگه دارید.
بیشتر بخوانید: خواص و مضرات انار و طبع و مصلح آن
سوالات متداول
فرق سس انار و رب انار چیست؟
مهم ترین تفاوت سس انار و رب انار میزان غلظت آنها است. سس انار رقیق تر از رب انار است و معمولا با آب انار تهیه می گردد.
چه کار کنیم که سس انار تلخ نگردد؟
برای جلوگیری از تلخ شدن سس انار، حتما پوست سفید و غشای نازک انار را جدا کنید و بعد آب آن را بگیرید. بعلاوه برای تهیه سس انار، نباید هسته های انار له شوند. له شدن هسته های انار باعث گس شدن طعم آب انار می گردد.
منبع: افق کوروش