خارج شدن بانکها از سیستم بنگاه داری لازمه تحقق جهش فراوری است

به گزارش مجله پیوند، فعال سیاسی اصلاح طلب گفت:یکی از کلیدی ترین اقدامات در راستای جهش فراوری،خارج شدن بانکها از سیستم بنگاه داری است.

خارج شدن بانکها از سیستم بنگاه داری لازمه تحقق جهش فراوری است

محمد هاشمی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت وگوبا خبرنگار ، با اشاره به اهمیت شعار سال مبنی بر جهش فراوری اظهار کرد: سالهای گذشته هم رهبر انقلاب بر اقتصاد مقاوتی تاکید نموده بودند و مسئولان کشور اعتقاد داشتند که با برطرف موانع فراوری اقتصاد مقاوتی تحقق می یابد.

او اضافه کرد: برای عملیاتی شدن شعار سال باید موانع فراوری از میان برداشته شده و با لغو واردات خودمان هم ضمن تامین احتیاجهای داخلی به عنوان صادر کننده انواع محصولات نیز درجهان مطرح باشیم. درنتیجه برای تحقق این امر تنها بخش دولتی دخیل نیست بلکه مجلس هم باید قوانین مدون را تصویب نموده و بخش خصوصی واردعمل گردد٬ همچنین ضروری است جلوی مافیای ارز،مسکن و بسیاری از محصولات گرفته گردد.

هاشمی اعلام کرد: ضروری است سرمایه های کشور به نحوی که صنعتگران برای فعالیت مالی انگیزه پیداکنند به سمت بخش فراوری راهنمایی شوند و نهادهای ثروتنمدی مانند سپاه، بنیاد مستضعفان، بنیاد برکت که دارای سرمایه و نیروی انسانی قوی هستند برای به تحرک درآوردن فراوری کشور وارد عمل شوند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب اعلام کرد:یکی از کلیدی ترین اقدامات در راستای جهش فراوری،خارج شدن بانکها از سیستم بنگاه داری است،متاسفانه بانکها در کشور ما به جای انجام رسالت خودبه فعالیت های دیگر می پردازند، لذا برای تحقق این امر احتیاجمند بعضی قوانین و مشوق های قانونی هستیم . البته سالهای گذشته رهبر انقلاب بر اقتصاد مقاومتی تاکیدکردند و دولت نیز به تهیه آئین نامه پرداخت اما متاسفانه اقدامات درخوری دراین راستا انجام نشد و نهادهای ثروتند٬ بخش خصوصی و بانک مرکزی وارد عمل نشدند و جلوی واردات هم گرفته نشد.

او ادامه داد: شعارهایی برای تحقق نام سال شعارهایی داده می گردد،اما می بینیم که مسئولان حتی برای تامین مایحتاج عمومی مردم نیز به واردات روی می آورند، در حالی که اگر بخش کشاورزی در خصوص توجه قرار بگیرد نه تنها احتیاج به واردات نداریم، بلکه قادر خواهیم بود که محصولات کشورمان را به ملل دیگر صادر نموده و ارز آوری فوق العاده ای برای کشور ایجاد کنیم؛ چراکه شرایط کشور برای فراوریانواع محصولات بسیار فراهم است اما محدودیتهایی وجوددارد و فراوریکنندگان امکان صادرات محصولا خود را ندارند،مجلس،دولت، ، بخش خصوصی و نهادهای دارای ثروت و قدرت موظفند که برای تحقق شعار جهش فراوری وارد میدان شوند و هرکدام به سهم خودشان در این رسالت مهم دخیل شوند.

هاشمی توضیح داد:بسیاری از نهادها به نام بانکداری به برج و ساختمان سازی مشغولند و به دنبال این مساله با تبدیل شدن ملک به یک کالای سرمایه ای باعث افزایش قیمت این کالا شده اند.درنتیجه این اقدامات باعث رکود و جلوگیری از جهش فراوری می گردد.لذامجلس،دولت وقوه قضاییه هرکدام باید در حیطه کاری خود جلوی پدیده مخرب بنگاه داری را بگیرند.

او توضیح داد:اگر رویه به صورت قبل بوده و شعار سال تنها در قالب گفتار درمانی وچند پوستر با عکس رهبر انقلاب که شعار سال را به همراه دارد محقق گردد، جهش فراوری اتفاق نخواهد افتاد، چرا که این امر تنها با انسجام و به میدان آمدن مسئولان کشور تحقق خواهد یافت، به عنوان مثال در همین قضیه بیماری کرونا خروجی شهرها را میبینم که بسیار شلوغ است و توصیه مسئولان در راستای اجتناب از مسافرت به بسیاری از مردم اثر ننموده است که نتیجه آن نیز ابتلای یک میلیون تا میلیون نفر ازمردم در ایام نوروز خواهد بود، لذا انجام یک کار انسجام می خواهدو باید اراده پشت الفاظ وجود داشته باشد تا کاری انجام گردد.

فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به لزوم حمایت از فراوریکنندگان به منظور تحقق شعار جهش فراوری خاطر نشان کرد:موانع و قوانین دست و پا گیری راه بر فراوری کنندگان مانند بیمه،مالیات و... سد نموده است ،و به عبارت دیگر انجام کار فراوریی در شرایط کنونی برای صنعتگران صرفه مالی ندارد،همچنین کار فراوری احتیاج به سرمایه بسیاری دارد لذا با توجه به این که در حال حاضر شرایط جذب سرمایه خارجی وجودنداردباید با سرمایه داخلی به حمایت از صنعتگران بپردازیم که این پولها نیز دراختیار بانکها ، دولت و بعضی سازمانها قرار گرفته است، که آنها نیز از این پولها یرای برج سازی بهره می گیرند لذااگر مسئولان با عزمی جزم وارد میدان شوند و در مقام عمل جهش فراوری را کلید بزنند پیروز خواهیم بود در غیر این صورت باز هم سال می گذرد و شعار سال جدیدی اعلام میگردد و رویه گذشته نیز مجددا طی خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 21 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: lordlinks.ir شناسه مطلب: 356

به "خارج شدن بانکها از سیستم بنگاه داری لازمه تحقق جهش فراوری است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خارج شدن بانکها از سیستم بنگاه داری لازمه تحقق جهش فراوری است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید