خدمات بهزیستی برای بچه هایی که فرزندخوانده نمی شوند

به گزارش مجله پیوند، مدیرکل امور بچه ها و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور خدمات ارائه شده به بچه ها تحت سرپرستی سازمان بهزیستی را از زمان حضور در مراکز تا بعد از خروج آنها از مراکز شبه خانواده را تشریح کرد.

خدمات بهزیستی برای بچه هایی که فرزندخوانده نمی شوند

از سفر با تور سریلانکا به یکی از زیباترین کشورهای آسیایی سفر کنید و از شهرهای زیبای کلمبو و بنتوتا دیدن کنید.

سعید بابایی در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه فرآیند انتقال به خانواده برای فرزندان تحت سرپرستی در مراکز شبانه روزی بهزیستی از بدو پذیرش در مراکز انجام می گردد، اضافه نمود: این فرایند به آن معناست که تیم مراقبت متشکل از مربی، روانشناس، مددکار و مسئول فنی مرکز از ابتدای پذیرش کودک ضمن تدوین برنامه مراقبتی، آنالیز ها و اقدامات لازم برای انتقال فرزند به خانواده (زیستی یا جایگزین) را انجام می دهند.

وی با اشاره به اینکه در بعضی موارد به دلیل شرایط زندگی فرزند ممکن است این انتقال صورت نگیرد و در این صورت برنامه ریزی جهت توانمندشدن وی برای انتقال به زندگی مستقل انجام می گردد، توضیح داد: در این برنامه که معمولا از سنین 13 تا 15 سالگی شروع می گردد مهارت هایی مانند برقراری ارتباط، تصمیم گیری، جرات مندی و ... به همراه مدیریت زندگی شخصی، مدیریت اقتصادی و سایر موارد مشابه به فرزند آموزش داده می گردد.

مدیرکل امور بچه ها و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه این نوع برنامه ها به صورت مشارکتی با حضور تیم مراقبت و فرزند تدوین می گردد، ادامه داد: به این ترتیب آموزش مهارت های فنی-حرفه ای و ادامه تحصیل در برنامه کاری قرار گرفته با توجه به علاقه و استعدادهای فرزند جهت گیری های لازم انجام می گردد.

به گفته بابایی، در صورت تمایل فرزند به ادامه تحصیل، هزینه های دانشگاه و در صورت تمایل، شروع زندگی مستقل در پسران پس از خدمت سربازی و در دختران زمانی که آمادگی لازم را داشته باشد انتقال مذکور انجام می گردد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فرزندانی هستند که تا مقطع دکترا مورد حمایت قرار گرفته اند، شرح داد: سال جاری 8 رتبه زیر 1000 کنکور سراسری از بین همین فرزندان بودند که در دانشگاه نیز در بحث شهریه از آنها حمایت خواهد شد.

مدیرکل امور بچه ها و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه حداقل سن برای انتقال به زندگی مستقل 18 سالگی است، گفت: با این وجود فقط این شرط کافی نیست و فرزندان باید آمادگی انتقال به زندگی مستقل از جمله توانایی مدیریت شخصی و .... را نیز داشته باشند.

وی با بیان اینکه هیچ اجباری برای انتقال این افراد پس از 18 سالگی را نداریم، اضافه نمود: معتقدیم این بچه ها همیشه فرزندان بهزیستی هستند و تا جایی که بتوانیم و تنگناهای بودجه ای اجازه دهد کوشش می کنیم از آنان حمایت کنیم. البته این درحالیست که آمار بچه ها بی سرپرستی که به سن 18سالگی می رسند بسیار اندک است، چراکه بیشتر آنان در همان سنین کودکی به فرزندخواندگی پذیرفته می شوند. به این ترتیب فرزندانی که به سن 18 سالگی می رسند معمولا دارای خانواده های فاقد صلاحیت سرپرستی فرزند هستند.

مدیرکل امور بچه ها و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه هزینه ای نیز تحت عنوان ترخیص در نهایت برای حمایت از فرزندان پرداخت می گردد، شرح داد: البته از آنجایی که معتقدیم ترخیص در خصوص این فرزندان صورت نمی گیرد، استفاده از این کلمه هم درست نیست. همچنین فکر می کنم باید به جای پرداخت نقدی به این افراد، این هزینه صرف ایجاد اشتغال پایدار آنان گردد. برای مثال تشکیل کسب و کارهای خرد با همراهی چند تن از فرزندان یکی از این پیشنهادات است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 13 بهمن 1398 بروزرسانی: 18 مهر 1399 گردآورنده: lordlinks.ir شناسه مطلب: 128

به "خدمات بهزیستی برای بچه هایی که فرزندخوانده نمی شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خدمات بهزیستی برای بچه هایی که فرزندخوانده نمی شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید