چه دانه هایی را باید در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟

به گزارش مجله پیوند، در این مطلب سعی شده است فواید چند دانه خوراکی را بهتر است آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانید، مطرح کنیم.

چه دانه هایی را باید در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟

دانه چیا

دانه چیا یا تخم چیا (Chia Seeds) یکی از مفیدترین خوراکی های روی زمین است. این دانه های گیاهی مواد مغذی فراوانی دارند که برای عملکرد مغز و بدن بسیار مفید و حتی ضروری اند.

امروزه این دانه ها به عنوان یک فراغذا (سوپر فود) شناخته می شوند. فراغذاها به خوراکی هایی گفته می گردد که سرشار از مواد مغذی هستند.تنها یک اونس دانه چیا که معادل دو قاشق غذاخوری می گردد حدود 10 گرم فیبر دارد. برای مصرف دانه های چیا می توان آن ها را با ماست و یا سبزیجات مخلوط و یا به صورت شربت در آب میوه و یا شیر مصرف کرد.

برنج وحشی

برنج وحشی برخلاف نام آن اصلا به خانواده برنج ها تعلق ندارد بلکه در واقع دانه نوعی گیاه است. برنج وحشی نسبت به سایر غلات کامل پروتیین بیشتری دارد و حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به برنج سفید است. برنج وحشی همچنین حاوی فولات ، منیزیم ، فسفر ، روی ، ویتامین B6 و نیاسین است. برنج وحشی را می توان به برنج معمولی افزود و پخت و یا به صورت یک افزودنی دلچسب به سالادهای سبز افزود و مصرف کرد.

دانه کدو تنبل

دانه کدو تنبل سرشار از منیزیم است؛ منیزیم یک ماده معدنی مهم که سلامت قلب را تقویت نموده ، به بدن در تامین انرژی یاری می نماید و به عضلات قدرت می دهد. دانه های کدو تنبل را می گردد در تمام طول سال به صورت سوپ یا سالاد سبزیجات، همراه با غلات یا در ترکیب با میوههای خشک و آجیل مصرف کرد.

دانه انار

دانه های انار در واقع همان دانه های شیرین و جواهر مانندی هستند که داخل میوی انار قرار دارند. دانه های انار مملو از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها هستند. یک فنجان کامل دانه انار تنها 130 کالری دارد که یک میان وعده سبک محسوب می گردد. دانه های انار را می توان به تنهایی و یا به صورت مخلوط با سالاد و غلات کامل مصرف کرد؛ افزودن دانه های انار به سالاد و یا بشقاب غلات علاوه بر فوایدی که برای سلامتی دارد، طعم و رنگ بشقاب غذای شما را نیز تغییر می دهد.

دانه کینوا یا خاویار گیاهی

کینوا گیاهی است که به خاطر دانه های خوراکی اش معروف است. البته جزو غلات نیست اما خواصی مشابه و حتی بیشتر دارد.محصول اصلی این گیاه، دانه آن است که دارای ارزش غذایی بالایی است.ارزش غذایی بسیار بالای دانه یا بذر آن موجب مقایسه آن توسط سازمان خاروبار جهانی (FAO) با شیر خشک شده است. دانه های این گیاه مقدار سدیم کمتر ولی میزان کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، آهن، مس، منگنز و روی بیشتری از گندم، جو و ذرت دارند. دانه های کینوا را می توان به صورت برنج پخت و مصرف کرد. همچنین می توان از آن به صورت نان بدون گلوتن برای مصرف در کنار غذاهایی مانند مرغ چینی استفاده کرد.

در این زمینه بخوانید:

فواید آب گوجه فرنگی را جدی بگیریم؛ از تقویت استخوان ها تا چربی سوزی

مواد غذایی ضد پیری و مناسب جوانسازی پوست را بشناسید

دانه کتان

انسان ها از 9 هزار سال قبل از میلاد تا کنون دانه های کتان را به دلیل فواید آنها برای سلامتی مصرف نموده اند.

اگر ماهی به اندازه کافی مصرف نمی کنید می توانید با افزودن دانه های کتان به رژیم غذایی خود اسیدهای چرب امگا 3 مورد احتیاج بدن خود را تامین کنید؛ امگا 3 چربی های سالمی هستند که برای سلامت قلب مفید هستند.

دانه های کتان منبع گیاهی خوبی برای تامین امگا 3 هستند و در عین حال دوز مناسبی از فیبر بدن را تامین می نمایند. دانه های کتان دارای طعم و رایحه خوبی هستند . افزودن دانه های کتان به خوراکی ها به پایین آوردن فشار خون بالا نیز یاری می نماید.

دانه کنف

دانه های کنف، دانه هایی هستند که حاوی مقدار قابل توجهی ازپروتئین 9 ، اسید آمینه ضروری، اسیدهای چرب سالم ، فیبر، ویتامین E ، ویتامین B ، ویتامین B6 ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم ، آهن ، روی ، نیاسین ، ریبوفلاوین ، تیامین و فولات است. دو قاشق غذاخوری دانه کنف تقریبا حاوی 7 گرم پروتیین است که این میزان پروتیین از پروتیین های دانه های کتان یا چیا بیشتر است. می توان از دانه های کنف در سالاد، بشقاب مخلوط غلات کامل و یا به صورت مخلوط در شیر استفاده کرد.

دانه آفتاب گردان

دانه های آفتابگردان مواد منحصر به فردی هستند و مواد مغذی فراوانی در خود دارند. در حقیقت دانه های آفتابگردان یکی از 10 ماده برتر غنی از ویتامین E، مس، ویتامین های B ای همچون تیامین، فسفر ، سلنیم و سایر موارد هستند.

دانه آفتابگردان همانند سایر آجیل ها و دانه ها، منبع خوب و سالمی از اسیدهای چرب لازم است. یکی از اسیدهای چربی که در این دانه ها وجود دارد لینولئیک اسید نام دارد. علاوه بر این، دانه های آفتابگردان منبع خوبی از فیبر، اسیدهای آمینه(به خصوص تریپتوفان) ، ویتامین ، فیتوسترول ها و مواد دیگر است.

دانه آفتابگردان مانند دانه های دیگر و آجیل، یک منبع عالی از پروتئین های حاوی آمینو اسیدهای با کیفیت خوب مانند تریپتوفان هستند که برای رشد ضروری هستند، به ویژه در بچه ها. فقط 100 گرم بذر حدود 21 گرم پروتئین (37٪ از مقادیر توصیه شده روزانه) را فراهم می نماید.

دانه کنجد

دانه کنجد یکی از غنی ترین دانه های روغنی به لحاظ ارزش غذایی و دارویی محسوب می گردد؛ دانه های ریز، پهن و بیضی شکل کنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذاهای آسیایی می بخشد و از اجزای اصلی تاهینی (Tahini) و شیرینی خوشمزه خاورمیانه یعنی حلوا(Halva) است. تاهینی، خمیری تهیه شده از دانه های آسیاب شده کنجد است.

کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. علاوه بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، ویتامین B1 ، روی و فیبرهای غذایی نیز منبع ارزشمندی به شمار می رود.کنجد منبع بسیار خوبی از مس، کلسیم، منیزیم و روی است. تنها یک چهارم لیوان از آن، قابلیت تامین 4/70 درصد مس، 6/31 درصد منیزیم و 1/35 درصد از کلسیم مورد احتیاج روزانه را دارد.

منبع: webmd

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 6 بهمن 1399 بروزرسانی: 6 بهمن 1399 گردآورنده: lordlinks.ir شناسه مطلب: 848

به "چه دانه هایی را باید در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه دانه هایی را باید در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید