کسب و کارهای فعال در داده های زیستی حمایت می شوند

به گزارش مجله پیوند، رییس مرکز فناوری های همگرا معاونت علمی از حمایت ها و اقدامات لازم برای توسعه کسب و کارها در حوزه داده های زیستی اطلاع داد و گفت: تنها راه توسعه بازار این حوزه در کشور، جلوگیری از خروج نمونه ها به خارج است.

کسب و کارهای فعال در داده های زیستی حمایت می شوند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری خبرنگاران از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نسل جدید توالی یابی (NGS) یکی از حوزه های همگرایی است که توسعه آن از برنامه های مرکز فناوری های همگرا معاونت علمی است.

علی محمد سلطانی رئیس مرکز فناوری های همگرا معاونت علمی گفت: نسل جدید توالی یابی به مجموعه فناوری هایی گفته می گردد که می توانند حجم زیادی از DNA را در مدت زمانی کوتاه و با هزینه کم توالی یابی نمایند. با توجه به اینکه در این حوزه تحقیقات در جهان به سرعت در حال اجرا است، اقداماتی را برای گسترش آن انجام دادیم. انتشار فراخوان حمایت از کسب وکارهای داده های زیستی نخستین اقدام این مرکز در این حوزه است. در این فراخوان که با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی منتشر شد، هم اکنون 3 گروه با حمایت ها و پیگیری های لازم فعالیت های خود را دنبال می نمایند و در حال توسعه محصول و کسب وکار خود هستند.

وی همچنین حمایت برای فراوری و تجاری سازی کیت cell free DNA را اقدامی دیگر از مرکز همگرا در این حوزه دانست و اضافه کرد: این محصول برای نخستین بار در کشور با کوشش های صورت گرفته در یکی از شرکت های دانش بنیان فراوری شد. آزمون های تأیید کیفیت آن در یکی از آزمایشگاه های ژنتیک پزشکی صورت گرفته است. این شرکت فناور در حال حاضر تعدادی از این کیت را وارد بازار نموده است و در امسال و با حمایت های بیشتر مرکز راهبردی فناوری همگرا حجم فراوری و فروش خود را افزایش می دهد.

موانع گسترش کسب و کارهای داده های زیستی آنالیز شد

سلطانی ادامه داد: مطالعه و آنالیز موانع گسترش کسب وکارهای حوزه داده های زیستی در کشور اقدام دیگر مرکز برای توسعه این حوزه در کشور است. آنالیز ها و مطالعات میدانی نشان داد که یکی از موانع اصلی شکل گیری کسب وکارهای این حوزه، خروج بی رویه نمونه ها به خارج از کشور است و تنها راه توسعه بازار آن در کشور، جلوگیری از خروج این نمونه ها است. در خصوص این موضوع نیازمند سیاست ها و برنامه های تنظیم گری در سطح ملی و همچنین برنامه های توسعه فناوری و محصول در کنار هم هستیم.

وی در ادامه از اولویت ها امسال برای توسعه کسب و کارهای داده های زیستی گفت و بیان نمود: امسال دومین فراخوان حمایت از کسب وکارهای داده های زیستی برای راه اندازی کسب وکارهای جدید در دو بخش کیت ها و تحلیل داده منتشر می گردد.

4144/

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 27 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: lordlinks.ir شناسه مطلب: 435

به "کسب و کارهای فعال در داده های زیستی حمایت می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کسب و کارهای فعال در داده های زیستی حمایت می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید