5 روش بو دادن پسته خام با آبلیمو در تابه، فر، مایکروفر و ایرفرایر
به گزارش مجله پیوند، بو دادن پسته خام با آبلیمو و نمک یکی از است که به راحتی در خانه می توانید انجام دهید. این روش شور کردن پسته بازاری بسیار مرسوم و البته آسان است. در این مقاله از در به آموزش بو دادن پسته خام با آبلیمو در فر، در مایکروفر، در ماهیتابه و در ایرفرایر خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای برشته کردن پسته خام با آبلیمو بدون فر (روش اول)
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
پسته خام | 1 کیلوگرم |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و استراحت دادن به آن: یک شب
مدت زمان مورد احتیاج برای بو دادن پسته آبلیمویی: 5 تا 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه شور کردن پسته خام با آبلیمو در تابه
بو دادن پسته خام با آبلیمو یکی از روش های بو دادن پسته تازه و خام در منزل است که به راحتی صورت می گیرد، فقط کافی است به چند نکته کوچک در شور کردن پسته ها با نمک و آبلیمو توجه کنید.
مرحله اول: پسته های خام را بخیسانید
در اولین مرحله از بو دادن پسته خام، باید پوست اولیه پسته را جدا کنید و پوست سخت آن را باقی بگذارید. سپس پسته ها را در یک ظرف گود بریزید و اندازهی آب به آن اضافه کنید تا تمام پسته ها کاملا در آب قرار بگیرند و خیس شوند.
بعد از آنکه پسته ها کاملا خیس خورند، آنها را از صافی رد کنید. سپس روی یک پارچه تمیز قرار دهید و اجازه دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد و کمی خشک شوند.
ضمناً شما می توانید انواع آجیل از جمله و را به روش های یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: پسته های خام را حرارت دهید
در این مرحله، پسته های خام را در یک تابه با ابعاد مناسب بریزید و روی حرارت ملایم آنها را به طور مرتب تفت دهید. در این مرحله از بو دادن پسته با پوست، ظرفی را انتخاب کنید که دیواره های بلند داشته باشد تا پسته ها هنگام حرارت دادن از تابه بیرون نریزند.
مرحله سوم: نمک و آبلیمو را اضافه کنید
برای بو دادن پسته خام در ماهیتابه، یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری آبلیمو به پسته های در حال تفت خوردن روی حرارت اضافه کنید. ترکیب به دست آمده را مجددا روی حرارت ملایم هم بزنید و پسته ها را تفت دهید. تفت دادن پسته را تا جایی ادامه دهید که در تابه فقط نمک و پسته باقی بماند. سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
در صورت تمایل می توانید نمک و آبلیمو را به روش های حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله آخر: پسته شور آبلیمویی را نگهداری و سرو کنید
وقتی که پسته های بو داده شده با آبلیمو و نمک را از روی حرارت برداشتید، صبر کنید تا خنک شوند. سپس آنها را در ظرف مورد نظر خود بریزید و سرو کنید. پسته های بو داده را به مدت طولانی می توانید در جای خشک و خنک نگهداری و بهره ببرید.
روش بو دادن پسته خام با آبلیمو در مایکروفر (روش دوم)
استفاده از مایکروفر برای برشته کردن پسته خام یک روش راحت است. برای برشته کردن پسته خام با آبلیمو در ماکروویو مطابق مراحل زیر عمل کنید:
مرحله اول: پسته ها را از یک شب قبل در محلول آب و نمک و آبلیمو بخیسانید
پوست اولیه پسته را جدا کنید و پسته ها با پوست سخت را در یک ظرف مناسب بریزید. یک لیوان آب به همراه 2 قاشق غذاخوری نمک و دو قاشق غذاخوری آبلیمو به پسته ها اضافه کنید. همه مواد را با یکدیگر هم بزنید. درب ظرف را ببندید و اجازه دهید پسته های خام یک شب تا صبح در این محلول بمانند.
مرحله دوم: پسته ها را از صافی رد کنید
در این مرحله از فرایند برشته کردن پسته خام با آبلیمو در مایکروفر، بعد از گذشت مدت زمان لازم پسته ها را از صافی رد کنید تا از محلول جدا شوند. سپس پسته ها را در روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا آب و نمک اضافی از آن خارج گردد.
مرحله سوم: پسته های خام مزه دار شده را در مایکروفر حرارت دهید
پسته های خام را روی سینی مایکروفر قرار دهید. پسته ها را جوری در سینی بچینید که روی همدیگر قرار نگیرند. سینی حاوی پسته را درون مایکروفر با بالاترین دما و به مدت 5 تا 7 دقیقه قرار دهید. در این مدت چند بار پسته ها را هم بزنید تا به طور کامل حرارت ببینند. اگر دمای مایکروفر را کمتر انتخاب می کنید حتما زمان بیشتری به آن بدهید.
مرحله آخر: پسته بوداده با آبلیمو را سرو و نگهداری کنید
پسته بوداده با آبلیمو را از مایکروفر بیرون بیاورید و چند دقیقه ای اجازه دهید تا در دمای محیط خنک گردد. سپس آن را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
روش شور کردن پسته خام با آبلیمو در فر (روش سوم)
شما می توانید پسته خام را در فر نیز بو داده کنید. کافی است مطابق روش های قبل پسته های خام را از شب قبل در محلول آب و نمک و آبلیمو بخیسانید. فر را از 30 دقیقه قبل روی دمای 140 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
سپس کف سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید و پسته ها را روی آن بچینید. پسته ها در سینی فر نباید روی همدیگر قرار بگیرند. سینی را به مدت بیست دقیقه در فر قرار دهید و هر پنج دقیقه یک بار آنها را زیر و رو کنید تا به صورت یکدست حرارت ببینند. سپس سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید پسته شور آبلیمویی به دمای محیط برسد و از حرارت بیفتد تا آماده سرو گردد.
روش بو دادن پسته خام با آبلیمو در ایرفرایر (روش چهارم)
برای تهیه پسته بوداده با آبلیمو و نمک در هواپز (سرخ کن بدون روغن)، نیز کافی است پسته خیسانده شده در محلول آب، آبلیمو و نمک را از صافی رد کنید و سپس در محفظه ایرفرایر قرار دهید.
درب محفظه را ببندید و ایرفرایر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. اجازه دهید پسته ها به مدت نیم ساعت در ایرفرایر بمانند و هر یک دقیقه آن ها را هم بزنید و زیر و رو کنید. بعد از نیم ساعت پسته بو داده شده با آبلیمو آماده است.
روش شور کردن پسته با آبلیمو و زعفران (روش پنجم)
برای داشتن یک پسته زعفرانی مجلسی کافی است، در طرز تهیه بو دادن پسته خام با آبلیمو از اندازهی زعفران دم نموده نیز بهره ببرید. قبل از هر کاری فر را با دمای 140 درجه سانتی گراد گرم کنید.
مرحله اول: محلول زعفرانی را آماده کنید
در اولین مرحله از روش برشته کردن پسته با آبلیمو و زعفران، در یک ظرف مناسب نسبت به حجم پسته استفاده شده اندازهی نمک، آبلیمو و زعفران غلیظ دم نموده بریزید و مواد را به خوبی با یکدیگر حل کنید.
می توانید برای تهیه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: پسته ها را به محلول اضافه کنید
در این مرحله باید پوست اولیه پسته ها را جدا کنید و سپس آنها را با پوست سختشان در محلول نمک، آبلیمو و زعفران قرار دهید. اجازه دهید پسته ها به مدت یک شب تا صبح در محلول قرار بگیرند تا کاملا مزه ها به خورد پسته برود.
مرحله سوم: پسته ها را از صافی رد کنید
بعد از گذشت یک شب تا صبح و زمانی که آبلیمو، نمک و زعفران به خوبی به خورد پسته ها رفتند وقت آن است که آنها را از صافی رد کنید. پسته ها را آبکش کنید تا از محلول جدا شوند. سپس آنها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا آب اضافه خارج گردد و پسته ها در دمای محیط خشک شوند.
مرحله چهارم: پسته های شور آبلیمویی زعفرانی را در فر قرار دهید
کف سینی فر را با روغن کمی چرب کنید یا کاغذ روغنی قرار دهید. پسته ها را روی سینی قرار دهید به طوری که روی هم قرار نگیرند. سینی را به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 140 درجه سانتی گراد قرار دهید. هر چند دقیقه یکبار سینی فر را بیرون بیاورید و پسته ها را زیر و رو کنید تا به طور یکسان حرارت ببینند و برشته شوند.
برای شور کردن پسته با آبلیمو و زعفران می توانید از تابه، ایرفرایر، مایکروفر نیز مثل روش های قبل بهره ببرید و به همین ترتیب پسته آبلیمویی زعفرانی را با این وسایل خشک و برشته کنید.
نکات مهم درباره بو دادن پسته خام با آبلیمو در منزل
- خیساندن پسته در محلول آب و نمک و آبلیمو از شب قبل باعث می گردد طعم شوری و ترشی بهتر به خورد پسته خام برود.
- بنا به سلیقه خود از چاشنی های دیگری مانند آبغوره، آب انار، دارچین، فلفل قرمز، سبزی های خشک معطر و … نیز در برشته کردن پسته می توانید بهره ببرید.
- مقدار استفاده از انواع چاشنی برای طعم دار کردن پسته شور به روش بازاری کاملا سلیقه ای است.
- هنگام حرارت تماشا پسته خام در تابه حتما حرارت شعله گاز را پایین نگهدارید و به طور مدام پسته ها را زیر و رو کنید تا نسوزند و طعم تلخی به خود نگیرند.
- اگر می خواهید از روغن نیز در بو دان پسته خام با آبلیمو و نمک بهره ببرید حتما روغنی را به کار ببرید که نسبت به دما حرارت مقاومت بالایی داشته باشد. برای مثال روغن نارگیل یک روغن ایده آل برای شور کردن پسته است.
سوالات متداول درباره بو دادن پسته خام با آبلیمو
چرا پسته برشته شده در خانه بعد از مدتی کپک می زند؟
برای نگهداری پسته شور و برشته باید حتما از خشک شدن آن مطمئن باشید. اگر بعد از حرارت تماشا، همچنان پسته خیس است آن را در فضای باز قرار دهید تا کاملا خشک گردد. سپس آن را در ظرف مورد نظر بریزید و نگهداری کنید. اگر پسته رطوبت داشته باشد خیلی زود کپک خواهد زد.
پسته بو داده شده با نمک و آبلیمو را تا چند وقت می توان نگهداری کرد؟
پسته خام را اگر به صورت اصولی برشته نموده باشید، می توانید در یک ظرف در بسته و در یخچال به مدت شش ماه از آن نگهداری کنید.
حتما باید پسته را برای بو دادن ابتدا خیس کنیم؟
خیساندن پسته از شب قبل، الزامی نیست ولی خیس کردن پسته در آب نمک یا با سرکه و آبلیمو باعث می گردد طعم شور و ترش، به خورد پسته ها برود و پسته ها خوشمزه تر شوند. اما می توانید در زمان تفت دادن پسته ها هم این مواد را اضافه کنید و مرحله خیساندن پسته را حذف کنید.
منبع: افق کوروش