5G چگونه فناوری است؟

به گزارش مجله پیوند، از زمان ظهور فناوری ارتباطی تلفن همراه، روز به روز با افزایش کارایی و بهبود آن تأثیرات اش را بر زندگی بشری مشاهده کرده ایم ولی فناوری G5 چگونه فناوری است که این روزها بسیار از آن یاد می شود و معتقد هستند که بیش ازپیش باعث خواهد شد تا زندگی مردم بهبود یابد.

5G چگونه فناوری است؟

نسل پنجم ارتباطی G5 قرار است یک گام ترقی بزرگ در شبکه های تلفن همراه ایجاد کرده و سرعت دانلود، اشتراک اطلاعات به صورت بلادرنگ

(Real Time) را به صورت نمایی افزایش دهد.

G5 یک سیستم دیجیتالی جدید برای انتقال بیت های داده از طریق هوا است. این شبکه با استفاده از یک رابط (Interface) رادیویی جدید G5، به همراه سایر تکنولوژی های نوین در این حوزه، قادر خواهد بود تا از فرکانس های رادیویی بالاتری بهره ببرد. به عنوان مثال در نسل G4 فرکانس کاری در محدوده زیر 6 گیگاهرتز است در حالی که نسل G5 از فرکانس های بسیار بالاتر در حدود 30 گیگاهرتز تا 100 گیگا هرتز استفاده می کند. این فرکانس بسیار بالا منجر می شود تا داده های بسیار بیشتری در هوا و با سرعت بسیار بالاتری انتقال یابند و از ازدحام (Congestion) شبکه کاسته شود. همچنین تأخیر (Latency) شبکه بشدت افت می کند. تأخیر در شبکه برابر با مقدار زمانی قبل از شروع به انتقال داده است که هنوز فرآیند انتقال، دستورالعمل خاص خود را شروع نکرده است.

رابط جدید در G5 که از طیف موج میلیمتری (Millimetre Wave Spectrum) بهره می گیرد، شبکه را قادر می سازد تا در یک ناحیه جغرافیایی، تعداد بیشتری وسیله را تحت پوشش قرار دهد. در نسل 4G حدود 4هزار وسیله در هر کیلومترمربع می توانند تحت پوشش قرار گیرند، اما در نسل G5 این مقدار به یک میلیون وسیله افزایش می یابد. به عبارت دیگر تماس های صوتی و تصویری می توانند بدون ایجاد وقفه و اختلال در طول آنها در یک فضای محدود برقرار شوند.

شبکه های G5 حدوداً دارای سرعتی 10 برابر بیشتر از شبکه های 4G هستند. این بدین معنی است که تماس های ویدئویی با رزولوشن بسیار بالای K4 (استاندارد مورد استفاده در فیلم های سینمایی تجاری) برقرار می شوند و دانلود ها با سرعت بسیار بیشتری انجام می گیرند. در این حالت انتقال داده ها در کمتر از 20 میلی ثانیه استاندارد خواهد بود.

البته برای تعداد کمی از کاربردها سرعت های در حد گیگابایت مفید است و برای بیشتر کاربردها نیازی به چنین سرعتی روی گوشی های تلفن همراه نیست. در واقع برای کاربردهای عادی مانند دانلود فیلم و برقراری ارتباطات زنده، نسل چهارم شبکه هم می تواند جوابگوی این نیازها باشد.

در حال حاضر چنین پیش بینی می شود که G5 به عنوان یک کاتالیزور برای تسهیل ارتباط ماشین و انسان با یکدیگر در ابعادی جدید عمل کند و فرصت های اقتصادی و تجاری جدیدی را خلق کند. بر اساس گزارش آنالیز صنایع IHS، نسل پنجم ارتباطی تا سال 2035 منجر به پیشرفت حدود 12.3 تریلیون دلاری در اقتصاد دنیای خواهد شد. همچنین بر اساس مطالعات اجرا شده، حجم داده هایی که در دنیا تولید می شود، از 33 زتا بایت (Zettabytes) در سال 2018 به 175 زتا بایت در سال 2025 افزایش می یابد.

نمونه ای از کاربردهای بسیار مهم 5G، در روبات های جراحی از راه دور است. در این روبات ها با اینکه روبات و کاربر کیلومترها از یکدیگر دور هستند، اما استفاده از G5 منجر به افزایش قابلیت اطمینان سیستم می شود. البته در چنین کاربردهایی باید تأخیر شبکه به زیر 2 میلی ثانیه برسد.

رواج نسل ارتباطی 5G موجب می شود تا شبکه زیرساخت لازم برای حوزه های شهر هوشمند (Smart City) و خودروهای متصل (Connected Car) فراهم شود.

شرکت Ericsson در کشور سوئیس پیش بینی کرده که تا سال 2024، 1.5 میلیارد کاربر که حدود 40 درصد از جمعیت کل کره زمین را شامل می شوند، تحت پوشش شبکه G5 خواهند بود.

بی شک ارتقای شبکه مخابراتی کشور به چنین فناوری های روز دنیا امری مطلوب و خواسته مردم است ولی باید به چند نکته توجه کرد؛ این تغییر تکنولوژیکی به دو تغییرکلی در سمت اپراتورها و سمت کاربران نیاز دارد. اول اینکه تغییرات باید بدرستی از سمت اپراتورها انجام شود تا بتوانند روی بستر G5 خدمات ارائه دهند. از طرف دیگر باید این فناوری روی دستگاه های تلفن همراه پشتیبانی شود ولی هنوز فقط تعداد خاصی از گوشی های جدید آن را پشتیبانی می کنند.

نکته قابل توجه دیگر این است که این تکنولوژی در دنیا از سوی چند شرکت مطرح آن هم به صورت محدود پیاده سازی شده و هنوز پیاده سازی به صورت گسترده انجام نشده است. و اینکه هر تکنولوژی جدید برای رسیدن به اهدافی که برایش تعیین می کنند نیازمند یکسری الزامات و تغییرات است و اگر این پیش نیازها بدرستی درک و پیاده سازی نشود نمی توان انتظار عملکرد عالی از آن داشت. از سوی دیگر هر فناوری دارای مزایا و معایبی است و به جرأت می توان گفت هیچ فناوری از این دو امر مستثنی نیست و اگر هدف از در اختیار دریافت فناوری را به درستی بدانیم و درک کنیم، می توانیم از معایب آن کاسته و بر مزایای آن بیفزاییم.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 7 مهر 1399 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: lordlinks.ir شناسه مطلب: 608

به "5G چگونه فناوری است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5G چگونه فناوری است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید